Comunicate

11.07.2022 - COMUNICAT - Conferință regională extraordinară a sindicatelor polițienești, la București. Concluzie: necesitatea majorării alocațiilor bugetare pentru Ordinea publică!

11.07.2022 -   COMUNICAT - Conferință regională extraordinară a sindicatelor polițienești, la București.  Concluzie: necesitatea majorării alocațiilor bugetare pentru Ordinea publică!

 

 

            În contextul conflictului militar declanșat în urmă cu peste cinci luni, astăzi, 11 iulie, are loc, la București, o conferință regională extraordinară, organizată de EPU - European Police Union - cea mai mare federație sindicală europeană, din care facem parte, ca membru fondator -, la care iau parte reprezentanți sindicali din Olanda, Polonia, Lituania, Moldova și România (reprezentată de SNPPC).

            Cu acest prilej, delegația noastră prezintă, punctual, între alte teme, și cele mai grave probleme cu care ne confruntăm în domeniul Ordinii publice din România, cum ar fi: salarizarea precară a polițiștilor și a personalului contractual, deficitul major de personal, logistica necorespunzătore în anumite domenii de activitate, insuficiența protecției juridice și fizice a polițiștilor, dezinteresul decidenților față de poliția judiciară etc.

            Pe fondul războiului declanșat aproape de granițele estice ale UE și ale României, SNPPC a reiterat ideea că, la nivel continental, structurile polițienești, în general, și în mod special familiile ocupaționale din zona de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională trebuie să constituie o prioritate din punct de vedere economic, politic și legislativ, nu numai în privința achizițiilor de tehnică și echipamente militare, ci și în ceea ce privește cheltuielile de personal, cele din  urmă fiind neglijate total, de la începutul pandemiei, în detrimentul achizițiilor masive de materiale medicale și de protecție sanitară.

            Participanții au concluzionat că problemele întâmpinate de polițiștii români se regăsesc, într-un mod sau altul, și în Polițiile din țările lor, fapt pentru care au convenit să procedeze convergent, spre a le aduce la cunoștința Comisiei Europene, Consiliului Europei și Parlamentului European, în vederea identificării unor soluții de rezolvare.

            Reprezentanții EPU au propus organizarea unei campanii de sprijinirea a polițiștilor din Ucraina, care se confruntă, de la începerea razboiului, cu numeroase probleme economico-sociale, profesionale și familiale, detaliile acțiunii umanitare urmând a fi stabilite și comunicate public în cel mai scurt timp.

 

 

Biroul Executiv Central - SNPPC

Parteneri SNPPC: