Comunicate

11.09.2020 - FSNPPC monitorizează acordarea restanțelor salariale și recalcularea pensiilor militare de stat, pentru cei în drept

11.09.2020 -   FSNPPC monitorizează acordarea restanțelor salariale  și recalcularea pensiilor militare de stat, pentru cei în drept

 

În  contextul punerii în aplicare, începând cu luna în curs - aÈ™a cum am informat în comunicatul nostru din 7 septembrie -, a ,,OUG nr. 75 din 14.05.2020, pentru completarea OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri (...)”, se vor acorda restanÈ›ele salariale pentru poliÈ›iÈ™tii în activitate È™i se vor recalcula pensiile militare de stat, pentru cei care au trecut în rezervă, începând cu data de 01 ianuarie 2017.

În acest sens, preÈ™edintele FSNPPC, Dumitru Coarnă, a avut discuÈ›ii cu factorii decizionali din MAI È™i din inspectoratele generale, pentru a identifica eventualele probleme pe care le implică procesul de recalculare a salariilor È™i pensiilor, dar È™i pentru a monitoriza activitatea în cauză, conform Normelor metodologice de aplicare a OUG 75, atât la nivel central, cât È™i teritorial, urmând ca FSNPPC să se implice în toate situaÈ›iile care ne vor fi reclamate de către membrii noÈ™tri de sindicat, poliÈ›isti în activitate sau în rezervă.

Reamintim faptul că actul normativ instituie reglementări privind reconstrucÈ›ia salariilor poliÈ›iÈ™tilor È™i acordarea drepturilor restante, începând cu octombrie a.c., pe ultimii trei ani, de la 1 ianuarie 2017 È™i până în prezent, prin recalcularea sporurilor pentru pericol deosebit,  fidelitate È™i studii superioare - în cazul agenÈ›ilor de poliÈ›ie/poliÈ›ie de frontieră.

Pentru membrii SNPPC pensionaÈ›i în intervalul de referință, Biroul Executiv Central va urmări ca unitățile angajatoare să trimită datele financiare către Casa Sectorială de Pensii a MAI, pentru emiterea unei noi Decizii de recalculare a pensiilor, în acord cu valorile de referință salarială rezultate în urma aplicării prevederilor OUG 75.  

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: