11.10.2018 - COMUNICAT   Amendamentele referitoare la grupele de muncă  pentru personalul contractual, susţinute în CES

11.10.2018 - COMUNICAT Amendamentele referitoare la grupele de muncă pentru personalul contractual, susţinute în CES

Comunicate

          În calitate de membru al Consiliului Economic şi Social (CES), preşedintele FSNPPC/SNPPC, Dumitru Coarnă, care este şi vicepreşedinte în cadrul Biroului Naţional Executiv ,,Cartel ALFA”, a susţinut, în data de 10 oct. 2018, în plenul CES,  introducerea, în proiectul noii Legi a pensiilor, pus în dezbatere publică de Guvernul României, a amendamentelor referitoare la grupele de muncă în care va fi încadrat personalul contractual din MAI şi din întreg Sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională (a se vedea comunicatul nostru din 04 oct.).

           Amendamentele în cauză se referă la adăugarea unui articol, cu următorul conţinut:

          ,,Personalul civil din sectorul de apărare, ordine publică si siguranţă naţională, care lucrează în conditii similare de expunere la factori de risc profesional sau la conditiile specifice acestor categorii de servicii publice, este încadrat în aceeaşi grupă de munca ca personalul militar, poliţiştii şi functionarii publici cu statut special din sistemul penitenciar. Perioada de la 1 aprilie 2001 şi până la intrarea în vigoare a a prezentei legi constituie perioadă asimilată în grupa de munca corespunzatoare condiţiilor de muncă similare pentru militari, poliţişti şi functionarii publici cu statut special din sistemul penitenciar”.

          Încadrarea în grupe de muncă mai avantajoase a colegilor noştri, care desfăşoară activităţi într-un mediu de lucru dificil, supus unor riscuri profesionale speciale, asemănătoare, în multe cazuri, cu cele ale poliţiştilor şi cadrelor militare, ar constitui o măsură justă, cu efect reparatoriu din acest punct de vedere.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: