Comunicate

11.11.2019 - Solicitare adresată noului ministru al Afacerilor Interne, în interesul membrilor noștri de sindicat. Vor fi aduse în discuție principalele revendicări FSNPPC

11.11.2019 - Solicitare adresată noului ministru al Afacerilor Interne, în interesul membrilor noștri de sindicat. Vor fi aduse în discuție principalele revendicări FSNPPC

Ex. unic (se transmite prin e-mail)

Nr.173/11.11.2019

Către,

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

Domnului Ion Marcel VELA – ministrul Afacerilor Interne

Domnule Ministru,

Vă informăm că Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România a fost reconfirmată de către Tribunalul Municipiului București, Secția Civilă, în anul 2016, drept organizaţie cu reprezentativitate juridică la nivelul sectorului de activitate gestionat de către Ministerul Afacerilor Interne, abilitată să apere drepturile și să promoveze interesele profesionale și economico-sociale ale membrilor de sindicat (în acest sens, avem semnate, cu MAI, un ,,Acord privind raporturile colective de serviciu ale polițiștilor” și un ,,Contract colectiv de muncă la nivel de grup de unități” -  pentru personalul contractual).

În prezent, suntem cea mai mare organizație de profil din România, având în componență aproximativ 40.000 de polițiști și personal contractual din cadrul Poliției Române, al Poliției de Frontieră, al Inspectoratului General pentru Imigrări, al structurilor de Pașapoarte și Evidența populației, al principalelor unități din Aparatul Central al MAI sau subordonate acestuia, al instituțiilor de formare inițială și continuă etc.

În temeiul Legii dialogului social nr. 62/2011, vă solicităm o întâlnire, pentru a pune în discuție cele mai importante probleme care privesc drepturile profesionale și economico-sociale ale membrilor noștri de sindicat, cum ar fi: deficitul major de personal; logistica precară a multor unități/subunități de poliție și uzura fizică/morală a tehnicii din dotare; starea patrimoniului imobiliar, în special în mediul rural, care necesită investiții pentru asigurarea condițiilor optime de lucru și a standardelor de sănătate/securitate în muncă; protecția juridică și fizică a polițiștilor; salarizarea deficitară în raport cu alte categorii de personal bugetar; neaplicarea, de către MAI, a Deciziei CCR nr. 794/2016 - excepția de neconstituționalitate a unor dispoziții ale art. 3 din ,,OUG nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016 ...” (prin neaplicarea acestei Decizii a CCR,  întregul personal este prejudiciat financiar, de peste 3 ani, cu sume considerabile, fapt pentru care organizația noastră a intentat deja sute de acțiuni în instanțe, pentru circa 25.000 de membri, în prezent având 18 decizii definitive favorabile nouă din partea Curților de Apel); aspecte care privesc regimul pensiilor militare de stat, precum și alte probleme din sfera drepturilor personalului.

         Cu stimă,

PREȘEDINTELE FSNPPC

Dumitru COARNĂ

Parteneri SNPPC: