Comunicate

11.12.2017 - Poliţiştii ultragiaţi au încredere în sprijinul SNPPC

11.12.2017 - Poliţiştii ultragiaţi au încredere în sprijinul SNPPC

Din nefericire, ultrajele din ultima vreme la adresa colegilor noştri-poliţişti din structurile operative, responsabili de ordinea şi siguranţa publică, s-au soldat cu traume fizice extrem de grave.

Ultimul caz, intens mediatizat, s-a înregistrat zilele trecute, în oraşul Sângeorz-Băi, jud. Bistriţa Năsăud. Doi poliţişti au intervenit la un apel, efectuat prin numărul de urgenţă 112, care semnala un scandal între vecini. Ajunşi la faţa locului, colegii noştri au vrut să-l reţină pe agresor, moment în care acesta i-a atacat cu o bâtă, unul dintre ei fiind lovit extrem de dur în zona capului şi a feţei, iar celălalt în zona membrelor inferioare, în acelaşi timp agresorul încercând şi ştrangularea sa. Acesta a reuşit să se elibereze din strânsoare şi a utilizat legal armamentul din dotare împotriva atacatorului, un individ cunoscut cu antecedente violente în zonă, care avea la activ şi alte două cazuri de ultraj asupra oamenilor legii.

Întrucât colegii noştri sunt cercetaţi de către Parchet, pentru elucidarea imprejurărilor care au condus, ulterior, la decesul agresorului, aceştia au primit asistenţă juridică din partea SNPPC, exprimându-şi încrederea că sindicatul nostru îi va sprijini oportun şi cu profesionalism. Au fost contactaţi imediat de către preşedintele Biroului teritorial SNPPC Bistriţa Năsăud, care le-a oferit întreg suportul necesar într-o asemenea situaţie, inclusiv în ceea ce priveşte partea medicală.

Implicarea concretă şi operativă a SNPPC în sprijinirea poliţistilor ultragiaţi l-a determinat pe un alt coleg din jud. Vrancea să ceară, în acest week-end, asistenţă juridică din partea noastră. Acesta a fost trimis să intervină, în luna noiembrie a.c., într-un conflict intrafamilial, situaţie în care a fost atacat, fiind nevoit să utilizeze legal armamentul din dotare. În prezent, cercetarea se face de către unitatea de Parchet competentă.

Consecvent principiilor enunţate public şi promovate constant, preşedintele SNPPC a aceptat să-i asigure, prin avocat, asemenea colegilor de la Bistriţa Năsăud, asistenţa de specialitate, până la clarificarea juridică a situaţiei sale.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: