Comunicate

12.01.2022 - Amendamentele FSNPPC, prezentate ministrului Muncii

12.01.2022   -  Amendamentele FSNPPC, prezentate ministrului Muncii

FSNPPC/12.01.2022

 

COMUNICAT

Amendamentele FSNPPC, prezentate ministrului Muncii

Ieri, 11.01.2022, noul Birou Executiv Central al SNPPC/FSNPPC s-a întâlnit, la sediul Ministerului Muncii, cu ministrul Marius BUDĂI, urmare a solicitării scrise, adresate recent de către FSNPPC.

Delegația noastră a depus un amendament, în sensul aplicării în integralitate a Legii-cadru  153/2017 privind salarizarea, pentru întreg personalul din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.

Pe parcursul discuțiilor au fost dezbătute mai multe probleme cu care se confruntă polițiștii, personalul contractual și pensionarii militari/polițiști, cum ar fi: salariul și sporurile înghețate; cuantumul mic al compensaţiei lunare pentru chirie; sporul de neuropsihic neacordat în integralitate; problema încadrării în condiții de muncă minime și salarizarea precară a personalului contractual; echipamentul deficitar; necesitatea protecției juridice și fizice a polițiștilor; alocarea resurselor necesare perfecționării pregătirii; sediile de poliție care nu oferă condiții de lucru adecvate și, în general, logistica necesară îndeplinirii misiunilor; deficitul major de personal, care presupune misiuni și sarcini suplimentare; implicarea în linia I a combaterii pandemiei, fără spor de risc medical ș.a.  

În final, i-am solicitat ministrului Muncii să sprijine, în Guvern, adoptarea unor măsuri legislative favorabile aplicării în integralitate a Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017, în timp cât mai scurt.

Reiterăm faptul că organizația noastră va declanșa, luni, 17 ianuarie 2022, protestele anunțate, în fața Ministerului Finanțelor Publice, urmând ca, pe data de 2 februarie, împreună cu sindicatele din familia noastră ocupațională, să protestăm la Guvern, așa cum am informat în comunicatul de ieri.

 

BIROUL EXECUTIV FSNPPC

Parteneri SNPPC: