Comunicate

12.08.2020 - INFORMARE: Discuții concrete la IGPF, vizând aplicarea unitară a OUG 75/2020 (salarizarea similară a polițiștilor de frontieră, la nivelul maxim al funcției publice)

12.08.2020 -  INFORMARE:  Discuții concrete la IGPF, vizând aplicarea unitară a OUG 75/2020 (salarizarea similară a polițiștilor de frontieră, la nivelul maxim al funcției publice)

 

Așa cum am informat săptămâna trecută, după întâlnirea de la MAI, continuăm demersurile pentru elaborarea unor proceduri obiective și unitare, referitoare la aplicarea prevederilor ,,OUG nr. 75/14.05.2020, pentru completarea OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare (...)”.

OUG 75/2020 a fost promovată după apariția Deciziei ICCJ nr. 51/2019, când MAI a înțeles, în sfârșit, că demersul nostru, de aproape trei ani, în contencios administrativ-fiscal, pentru salarizarea la nivelul maxim al funcției publice, a fost validat de Curțile de Apel, astfel încât am obținut decizii definitive pentru câteva mii de membri de sindicat, care ne-au mandat în scris să le reprezentăm interesele financiare.

 În acest sens, astăzi, ora 10,00, conducerea SNPPC s-a întâlnit cu staff-ul IGPF și specialiști din instituție, pentru a clarifica unele probleme legate de aplicarea OUG 75/2020, în ceea ce privește sporul de studii superioare pentru agenți - astfel încât acesta să fie acordat unitar, pe criterii clare și obiective, care să nu lase loc de interpretare și de subiectivism din partea șefilor - și sporul de pericol deosebit (pentru toți polițiștii de frontieră).

Referitor la valoarea corespunzătoare sporului pentru studii superioare – am susținut ca în analiza fiecărui caz în parte să se aibe în vedere inclusiv disciplinele studiate, evidențiate în Suplimentul la Diplomă/Foaia matricolă. În opinia noastră, toți absolvenții de științe juridice, administrative, economice, geografie, istorie, asistență socială, pshiologie, sociologie, educație fizică  etc. sunt îndreptățiți să primească acest spor. De asemenea, considerăm că, similar agenților aflați deja în plată, toți cei care au absolvit studii superioare identice trebuie să beneficieze de același tratament, respectiv de acordarea contravalorii sporului.

Cu privire la valoarea sporului pentru pericol deosebit: poziția noastră a fost aceea de a se acorda la nivelul maxim în plată, prin comparație cu structuri similare din IGPR. Drept urmare, toate structurile operative vor beneficia de nivelul maxim (30%), iar celelalte structuri vor beneficia de procentul care se acordă pentru activități desfășurate în aceleași condiții. De exemplu, dacă în acest moment, un lucrător de la Dispeceratul IPJ primește un spor de 25%, și lucrătorul din cadrul Dispeceratului PFR va beneficia de același procent.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: