Comunicate

12.10.2020 - PRECIZĂRI: diferențele salariale, conform OUG 75/2020, se vor acorda începând cu data de 14 octombrie a.c.

12.10.2020   -   PRECIZĂRI: diferențele salariale, conform OUG 75/2020,  se vor acorda începând cu data de 14 octombrie a.c.

 

Urmare discuțiilor oficiale purtate de către conducerea FSNPPC cu factori decizionali din MAI și structurile centrale, aceștia ne-au informat că au întreprins demersurile administrative și au recalculat drepturile cuvenite, astfel încât, începând cu 14 octombrie a.c. (data salariului aferent lunii septembrie) și până la sfârșitul lunii curente, polițiștii, polițiștii de frontieră și alți funcționari publici cu statut special vor primi diferențele salariale pentru perioada februarie-iulie a.c., conform OUG nr. 75/2020.

Acestea vor putea fi regăsite pe fluturașul de salariu, la rubrica ,,Alte sume brute/diferențe”.

Reamintim că OUG 75 din 14.05.2020 reglementează acordarea drepturilor restante, pe ultimii trei ani, de la 1 ianuarie 2017 și până în prezent, prin recalcularea sporurilor pentru pericol deosebit,  fidelitate și studii superioare (ultimul, după caz).

Promovarea, de către MAI, a OUG nr. 75, a fost determinată de acțiunile câștigate de către SNPPC în instanțele civile de contencios administrativ-fiscal (unde am reprezentat peste 25.000 de oameni), acțiuni care au început acum mai bine de trei ani, în temeiul Deciziei CCR nr. 794/2016 privind salarizarea la nivelul maxim al funcției publice, dar justețea demersului nostru a fost confirmată  definitiv prin Decizia ICCJ nr. 51/2019.

SNPPC, prin Biroul Executiv Central și Birourile Teritoriale, va monitoriza procesul de reconstrucție salarială, iar acolo unde membrii noștri de sindicat constată erori de calcul, le sugerăm să se adreseze, în primă instanță, Financiarului unității, pentru soluționarea problemelor, iar dacă acestea nu sunt remediate, să ia legătura cu liderii sindicali locali sau să contacteze direct  Biroul Executiv Central. 

Pentru membrii SNPPC pensionați în intervalul de referință: monitorizăm activitatea unităților angajatoare, care au obligația de a trimite datele financiare către Casa Sectorială de Pensii a MAI, pentru emiterea noilor Decizii de recalculare a pensiilor, în acord cu valorile de referință salarială rezultate în urma aplicării prevederilor OUG 75. 

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

Parteneri SNPPC: