Comunicate

12.10.2023 - INFORMARE - Congresul EPU, 2023; SNPPC deține o funcție de vicepreședinte

 12.10.2023    -  INFORMARE - Congresul EPU, 2023; SNPPC deține o funcție de vicepreședinte

       

 

             În perioada 10-11 octombrie a.c., la Berlin, a avut loc Congresul pentru alegerea conducerii EPU (European Police Union - sindicat la care sunt afiliate organizații din 14 țări europene, reprezentând drepturile a 800.000 de polițiști europeni), unde a fost prezentă și o delegație SNPPC. Participanții l-au desemnat, prin vot, în calitate de președinte, pe Rainer Wendt, care deține din anul 2007 funcția de președinte al DPolG, federație sindicală a polițiștilor din Germania.

            Cu acest prilej, secretarul general SNPPC, Nicolae Cîrlan, a fost ales vicepreședinte EPU, funcție deținută anterior de către colegul nostru, Claudiu-Florin Staicu, trezorierul general SNPPC.

            Noua conducere EPU a declarat că va milita pentru condiții de muncă mai bune, dar și pentru respectarea drepturilor sociale și economice ale oamenilor legii, în acord cu provocările pe care le pune în fața polițiștilor imperativul de a asigura cetățenilor UE un spațiu de securitate, libertate și justiție. În acest sens, președintele ales al EPU se va întâlni, pe data de 29 noiembrie a.c., cu vicepreședintele Parlamentului Uniunii Europene, Rainer Wieland, căruia îi va prezenta un set de probleme ale polițiștilor europeni și unele soluții de rezolvare a acestora.

            În cadrul congresului, delegația noastră a prezentat, succint, activitatea din ultima perioadă a SNPPC, pentru respectarea drepturilor și promovarea intereselor polițiștilor români, precum și problemele pe care le întâmpinăm din punct de vedere profesional și economico-social. 

            De asemenea, cu ocazia deplasării la Berlin, delegația SNPPC a fost primită de către Excelența-Sa, doamna Adriana Stănescu, ambasadoarea României în R.F. Germană, ocazie cu care au fost prezentate problemele polițiștilor și personalului contractual al MAI din România, fiind reciproc acceptată nevoia unor întâlniri bilaterale româno-germane, pentru schimb de informații și bune practici cu scopul îmbunătățirii condițiilor de muncă, echipare, dotare, dar și de pregătire profesională a polițiștilor români.

            Biroul Executiv Central SNPPC

Parteneri SNPPC: