Comunicate

12.11.2018 - COMUNICAT Săptămâna trecută - încă două victorii ale SNPPC pentru salarizarea la nivel maxim în plată

12.11.2018 - COMUNICAT  Săptămâna trecută - încă două victorii ale SNPPC pentru salarizarea la nivel maxim în plată

Vineri, 9 noiembrie, în cursul dimineţii, am emis un comunicat despre procesul în contencios administrativ-fiscal de la Curtea de Apel Bucureşti, câştigat cu o zi înainte de SNPPC, definitiv (cel de-al cincilea, dosarul 39100/3/2017), având ca obiect recuperarea sumelor aferente salarizării maxime în plată (sporurile de fidelitate, de pericol deosebit, de studii superioare - pentru agenţii de poliţie, salariul de merit, sporul de auditor etc.). 

În cursul aceleiaşi zile de vineri, am repurtat o altă victorie, tot la Curtea de Apel Bucureşti, într-un proces în nume colectiv cu IGPF (dosarul 34631/3/2017 - vezi atasamentele foto pe contul nostru de facebook, postate azi), câştigat anterior pe fond, de noi, în care completul a respins recursul pârâtului-recurent, astfel că soluţia a rămas favorabilă SNPPC.  

Departamentul nostru juridic are pe rol peste sute de acţiuni colective în instanţe, care privesc zeci de mii de membrii SNPPC, majoritatea fiind soluţionate favorabil, pe fond (alte procese fiind în curs de judecare), însă deciziile din ultima perioadă ne dau încredere că vom avea tot mai multe soluţii favorabile în viitorul apropiat.

Reamintim membrilor noştri de sindicat, care au dreptul la recuperarea sumelor în cauză, că se se pot adresa liderilor teritoriali sau direct Biroului Executiv Central SNPPC, pentru consiliere şi reprezentare juridică, ataşând următoarele documente:

-împuternicire nominală, care să includă toate informaţiile, funcţia ocupată şi data numirii în acea funcţie;

-ordinul de numire în funcţia publică, ce trebuie să cuprindă elementele referitoare la salarizare;

-fluturaşe de salariu pt. semestrele II/2015, I/2016, II/2016, I/2017, II/2017 – daca sunt disponibile, precum şi din ultima lună;

-dovada studiilor (unde este cazul, pentru sporul de 25%).

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: