Comunicate

12.12.2019 - Un început de bun augur: Raportul de respingere, în Camera Deputaților, a OUG nr. 59/2017 a fost transmis Biroului Permanent (în completarea informărilor noastre pe același subiect din 10 dec. 2019)

12.12.2019 - Un început de bun augur:  Raportul de respingere, în Camera Deputaților, a OUG nr. 59/2017  a fost transmis Biroului Permanent (în completarea informărilor noastre pe același subiect din 10 dec. 2019)

În cursul zilei de ieri, 11 decembrie, preÈ™edintele Comisiei pentru Muncă a Camerei DeputaÈ›ilor (comisie de raport), deputatul Adrian Solomon, a trimis Biroului Permanent al Camerei solicitarea de respingere, la votul plenului, a PL-x nr. 310/2017 – proiectul  legii de aprobare a OUG nr. 59/2017, care a fost dezbătut cu o zi înainte. Prezent la aceste dezbateri, preÈ™edintele FSNPPC/SNPPC, Dumitru Coarnă, vicepreÈ™edinte al Biroului NaÈ›ional al ConfederaÈ›iei Sindicale Cartel ALFA, a luat cuvântul, solicitând RESPINGEREA proiectului (amendament însuÈ™it de către Comisie). Dacă plenul va da vot final favorabil (miercuri, 18 dec.2019), după promulgarea È™i publicarea legii în Monitorul Oficial, se va reveni la modul de calcul al cuantumului pensiei militare de stat reglementat prin Legea 223/2015, modificată prin art. 40 din OUG 57/2015, respectiv raportarea acestuia se va face la salariul brut, È™i nu la net.

Reamintim că, în aceeaÈ™i zi, 10 decembrie, au mai fost discutate în Comisie încă două iniÈ›iative, care aveau în vedere, între altele, eliminarea ,,pensiilor speciale” È™i scoaterea funcÈ›ionarilor publici cu statut special din corpul Legii 223/2015 (eliminarea pensiilor militare de stat pentru poliÈ›iÈ™tii din MAI È™i din Ministerul JustiÈ›iei – A.N.P.). Comisia a stabilit că va relua dezbaterile pe cele două proiecte în februarie 2020.

Referitor la aceste proiecte, care aduc atingere intereselor È™i drepturilor noastre legitime, preÈ™edintele SNPPC a invocat riscurile profesionale, importanÈ›a socială È™i permanenÈ›a serviciului public prestat de poliÈ›iÈ™ti, incompatibilitățile È™i restricÈ›iile stabilite prin lege, experienÈ›a celor din generaÈ›iile anterioare anului 2002, aflaÈ›i acum în pragul pensionării, care au fost militari înaintea adoptării Statutului poliÈ›istului (devenind forÈ›at, prin efectul legii, funcÈ›ionari publici cu statut special), calitatea de militar în rezervă, după pensionare, dar È™i alte argumente, care È›in de integritatea È™i stabilitatea Sistemului de Apărare, Ordine Publică È™i Siguranță NaÈ›ională, de calitatea României de stat membru NATO È™i UE etc.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL 

Parteneri SNPPC: