Comunicate

13.04.2023 - SNPPC – poliță de asigurare juridică! Alte succese importante în instanțele civile

 13.04.2023      -    SNPPC – poliță de asigurare juridică!  Alte succese importante în instanțele civile

 

În baza calității procesuale pe care ne-o conferă legea, Departamentul nostru Juridic și Birourile teritoriale SNPPC se implică permanent în apărarea drepturilor individuale sau colective ale membrilor de sindicat, activi și rezerviști, inclusiv prin deplasări în teritoriu, acolo unde sunt solicitări, la instanțe civile și penale sau la comisii de cercetare disciplinară, administrativă etc., în sprijinul colegilor sau al membrilor lor de familie care au nevoie de consiliere și asistență juridică.

1 - Dispoziție de retragere a accesului la informații clasificate, anulată, pe fond

Urmare acțiunii în contencios administrativ și fiscal, demarată de avocatul Departamentului juridic al SNPPC ( av.vlad.muresan@gmail.com ), Curtea de Apel București a decis, ieri, 12 aprilie a.c., anularea unei Dispoziții a IGPR, prin care unui coleg i se retrăsese accesul la informații clasificate.  

Instanța a admis cererea noastră, formulată împotriva pârâților IGPR, DGPI și ORNISS, și a dispus repunerea polițistului în drepturile avute anterior. Decizia poate fi atacată cu recurs, dar cazul rămâne în atenția noastră, pentru a obține o decizie definitivă.

2 - Recunoașterea juridică a calității de sindicat reprezentativ în alte 14 unități ale MAI

Tot ieri, 12 aprilie, instanța competentă de judecată din București a admis cererea SNPPC, prin care ne-a fost recunoscută calitatea de sindicat reprezentativ (adică majoritar dpdv al numărului de membri și unic partener de negocieri și discuții cu angajatorul, conform Legii dialogului social nr. 367/2022).

Cele 14 unități în care am dobândit această importantă calitate sunt: ITPF Iași, ITPF Sighetu Marmației, IPJ Olt, IPJ Bihor, IPJ Teleorman, IPJ Caraș-Severin, Spitalul de urgență ,,Dimitrie Gerota” - București, IPJ Ilfov, IPJ Vâlcea, Școala de formare inițială și continuă a PFR - Iași, IPJ Arad, Centrul de supraveghere și control al trecerii frontierei Aeroport Otopeni, IPJ Vaslui, IPJ Harghita.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

Parteneri SNPPC: