Comunicate

13.12.2021 - Proiectul OUG privind decontul serviciilor turistice/voucherele de vacanță, avizat favorabil în Comisia pentru Administrație și Ordine Publică a CES

13.12.2021 - Proiectul OUG privind decontul serviciilor turistice/voucherele de vacanță, avizat favorabil în Comisia pentru Administrație și Ordine Publică a CES

SNPPC/13.12.2021

 

INFORMARE

 

Proiectul OUG privind decontul serviciilor turistice/voucherele de vacanță, avizat favorabil în Comisia pentru Administrație și Ordine Publică a CES  

 

Astăzi, 13 decembrie, Comisia pentru Administrație și Ordine Publică a Consilului Economic și Social a dat aviz favorabil proiectului OUG privind modificarea unor acte normative, care reglementează inclusiv acordarea voucherelor de vacanță, respectiv decontul serviciilor turistice pentru familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională (polițiști, militari, personal contractual și funcționari publici).

Proiectul va fi dezbătut, mâine, și în plenul CES (reamintim că SNPPC are reprezentanți atât în comisie, cât și în plen, care au susținut și au argumentat avizul favorabil), după care va fi înaintat Guvernului, cu propunerea de adoptare.

Cuantumul valoric prevăzut, anual, până la 31 decembrie 2026, este de 1.450 lei per angajat. În cazul familiei noastre ocupaționale, se prevede, cităm: ,,(...) decontarea sumelor reprezentând servicii turistice cuvenite în anul 2020 se poate efectua şi pentru serviciile prestate în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2022 de orice structură de primire turistică aflată pe teritoriul României, în limita valorică a diferenţei dintre limita valorică prevăzută pentru anul 2020 şi cuantumul decontat efectiv personalului pentru serviciile prestate acestuia în perioada 1 ianuarie 2020-31 decembrie 2021”.

Voucherele aferente anilor 2022-2026 se emit doar pe suport electronic, iar valabilitatea celor emise în perioada ianuarie 2020-decembrie 2020, indiferent de suport, se prelungește până la data de 31 decembrie 2022.

Continuăm demersurile, pe mai multe fronturi, pentru punerea în aplicare și a celorlalte solicitări ale nostre, care privesc angajații din familia ocupațională AOPSN, între care avem ca priorități aplicarea integrală a Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017, în ceea ce privește Anexele VI și VIII, care fac referire la militari, polițiști și personalul contractual, dar și indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflației, pentru anii 2019-2020.

 

 

Biroul Executiv Central al SNPPC

Parteneri SNPPC: