Comunicate

14.03.2019 - Dezbateri utile, la adunarea generală a membrilor SNPPC din IPJ Cluj

14.03.2019 - Dezbateri utile, la adunarea generală a membrilor SNPPC din IPJ Cluj

În cursul zilei de miercuri, 13 martie, a avut loc adunarea generală a membrilor SNPPC din IPJ Cluj, în cadrul căreia s-au discutat diverse aspecte de natură sindicală și s-au prezentat informări la obiect referitoare la drepturile polițiștilor și ale personalului contractual.

Alături de membrii SNPPC și de delegații sindicali din județ au fost prezenți membrii Biroului Executiv Teritorial – președintele Alin Pop și vicepreședinții Daniel Bogdan Berende și Emilian Gânj, precum și dna avocat Iulia Kis – colaboratoare pentru soluționarea unor litigii de muncă (în special pe problema drepturilor salariale), iar din partea Biroului Executiv Central a participat vicepreședintele Marius Ionescu, coordonatorul Departamentului Juridic al SNPPC.

Președintele Biroului Teritorial a prezentat principalele acțiuni realizate, în 2018, la nivelul organizației, precum și modul de utilizare a bugetului propriu, pentru care a primit, cu vot unanim, descărcarea de gestiune.

 Avocata Iulia Kis și vicepreședintele SNPPC au prezentat modul de abordare a problematicii juridice circumscrie drepturilor salariale și au răspuns întrebărilor adresate, cu privire la admisibilitatea cererilor de chemare în judecată pentru obținerea salarizării la nivelul maxim al funcției publice aflate în plată. De menționat faptul că, în prezent, la Curtea de Apel Cluj există o Hotărâre definitivă pe salarizarea la nivel maxim, care vizează un proces colectiv, pentru câteva zeci de membrii SNPPC.

În acest context, vicepreședintele Marius Ionescu a prezentat și demersurile SNPPC din 2018, legate de modificarea Statului polițistului, de plata chiriei și a transportului, precum și alte proiecte similare derulate sau aflate în lucru, iar președintele Biroului Teritorial a pus în dezbatere propunerile centralizate la nivelul IPJ Cluj, cu privire la proiectul IGPR de reorganizare a Poliției judiciare.

De asemenea, membrii de sindicat au ridicat diverse probleme, a căror soluționare nu este de competența IPJ Cluj, acestea urmând a fi aduse la cunoștința conducerii Poliției Române.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: