Comunicate

14.03.2022 - SNPPC, sursă credibilă de informare publică (și plagiată, la greu – ceea ce nu-i rău, în principiu)

14.03.2022 - SNPPC, sursă credibilă de informare publică (și plagiată, la greu – ceea ce nu-i rău, în principiu)

SNPPC, sursă credibilă de informare publică

(și plagiată, la greu – ceea ce nu-i rău, în principiu)

Acum trei zile, vineri, 11 martie, am publicat o Informare, pe site-ul SNPPC și pe contul de facebook, cu titlul: ,,Rechemarea temporară în activitate a foștilor polițiști și militari din MAI, legiferată”.

În cele trei paragrafe extinse, am sintetizat prevederile OUG nr. 20/07.03.2022, care conferă unităților MAI dreptul de a reîncadra rezerviști, pe termen de un an, EXCLUSIV cu acordul celor în cauză, doar în condițiile stării actuale de criză militară și transfrontalieră de la granița româno-ucraineană (pe fondul deficitului de personal din unele domenii de activitate care au tangență cu această situație).

Informarea este 100% creație SNPPC, deci ne conferă toate drepturile de proprietate intelectuală, conform Legii nr. 8/1996 în materie.

Constatăm că, în 24 de ore, Informarea SNPPC a fost preluată, prin plagiere grosolană, INTEGRAL, cu punct și virgulă, inclusiv titlul, de către alte organizații sindicale, de unele publicații on-line și de site-uri etc. (nu deranjează share-urile, e ceva firesc).

Culmea furtului: pe un cont sindical de facebook (să zicem, Sindicatul Polițiștilor ,,X”), apare materialul SNPPC, mot a mot, semnat de o persoană din conducerea acelui sindicat, cu funcție, nume și prenume, adică, autor, cum ar veni.

Cum se zice în ,,Drept”: furtul recunoscut e pe jumătate iertat!

Dar, atenție la recidivă, rugăm frumos! Măcar precizați sursa, când ne copiați, așa ar fi normal.

Acum, din spirit pozitiv pentru unitatea sindicală, nu devoalăm funcția, datele personale și locul de muncă al plagiatorilor...

Să auzim de bine și ne bucurăm că suntem sursă credibilă de informare pentru colegi!

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL - SNPPC

Parteneri SNPPC: