Comunicate

14.03.2023 – Un nou ultraj, la adresa unui polițist chemat la intervenție, prin 112; așteptăm reacția fermă și operativă a Parchetului!

14.03.2023 – Un nou ultraj, la adresa unui polițist chemat la intervenție, prin 112;  așteptăm reacția fermă și operativă a Parchetului!

 

 

În după-amiaza zilei de 5 martie a.c., patru polițiști au fost direcționați, de către dispecerat, la un eveniment rutier, produs pe raza localității Mizil, Jud. Prahova, care a fost semnalat prin SNUAU - 112. În accidentul respectiv, soldat doar cu pagube materiale, fără victime, au fost implicate un autoturism și o motocicletă.

În scurt timp, la fața locului au apărut mai multe persoane din zonă, chemate de către conducătorul autoturismului, care s-au implicat într-o încăierare parțială, în care a fost lovit bărbatul de pe motocicletă, însă intervenția fermă a polițiștilor a stopat degenerarea scandalului.

Colegii noștri au intervenit operativ pentru calmarea spiritelor și l-au extras din grup pe conducătorul motocicletei, agresat de prietenii celeilalte părți, dar, pe timpul acțiunii, unul dintre ofițerii de poliție a fost lovit în față și în alte părți ale corpului, de către mai mulți indivizi de etnie rommă, prezentând o plagă deschisă și escoriații la nivelul ochiului drept, precum și alte leziuni, care au necesitat intervenție medicală și întocmirea unui raport medico-legal de către SML Prahova. În scurt timp, grupul s-a dispersat, dar au fost identificați mai mulți participanți (din grupul de cca. 20 de persoane), unii dintre aceștia părăsind țara, între timp, sau fiind pe cale de a o face.

A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil, care a deschis dosare penale pentru două infracțiuni: ,,lovire și alte violențe” și ,,ultraj”. Deși unul dintre autorii ultrajului a fost identificat, Parchetul nu a dispus vreo măsură de reținere preventivă sau de control judiciar, considerând că în faza respectivă a anchetei nu s-ar impune (din motive pe care nu le cunoaștem).

Tragem încă un semnal de alarmă: DACĂ STRADA NU VA FI OCUPATĂ DE POLIȚIE, VA FI OCUPATĂ DE INFRACTORI!

Indivizii participanți la scandal deja se laudă în oraș că ,,au aranjat și Poliția”, fapt care aduce atingere imaginii instituționale și e de natură să știrbească autoritatea polițiștilor, însă colegii noștri nu se lasă intimidați de aceste practici, pe care le cunosc și le vor contracara prin metode legale!

Sperăm că Parchetul va fi pro-activ și va dovedi imparțialitate, iar lucrurile se vor așeza pe făgașul normal, în acest caz, pentru că astfel de practici judiciare sunt de natură să încurajeze faptele antisociale - în speță, ultrajele -, iar polițiștii au nevoie de protecția legii, pentru a nu fi descurajați profesional și timorați atunci când au de-a face cu infractorii!

 

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL - SNPPC

Parteneri SNPPC: