Comunicate

14. 05. 2022 - POLIȚIST=PROFESIE DE RISC! Încă un coleg ultragiat în timpul misiunii, vineri, 13 mai, în zona Mogoșoaia, Ilfov

14. 05. 2022 - POLIȚIST=PROFESIE DE RISC!  Încă un coleg ultragiat în timpul misiunii, vineri, 13 mai, în zona Mogoșoaia, Ilfov

        SNPPC/14.05.2022

 

Acesta și un alt polițist din echipaj au intervenit pentru a-l dezarma de armele albe pe un individ violent, ce reținuse prin forță o persoană, pe care o agresa în incinta unui depozit. În urma intervenției, atât victima, cât și Iulian, colegul nostru polițist (în imagine), au fost răniți ușor.

Individul nu s-a supus somațiilor verbale, asfel încât a fost nevoie de o intervenție fizică pentru imobilizarea acestuia, fără a se utiliza armamentul din dotare. Colegii noștri au analizat rapid situația, la fața locului, și au preferat imobilizarea, din spirit umanitar, neriscând să-l rănească, prin împușcare, pe agresor. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu consecințe extreme, așa cum s-a întâmplat în alte cazuri de ultraj, când polițiștii au fost răniți grav sau chiar uciși la datorie.

Ministerul Afacerilor Interne a promovat pe contul său de facebook acțiunea în cauză, care a primit sute de comentarii pozitive și aprecieri. E foarte bine că face acest lucru, dar nu e suficient!

TRAGEM ÎNCĂ UN SEMNAL DE ALARMĂ: decredibilizarea din ultimii ani a Poliției, inclusiv prin mediatizarea excesivă a evenimentelor negative din rândurile instituției - fără nicio reacție de contracarare din partea MAI, lipsa unei protecții juridice mai ferme a oamenilor în uniformă (ne referim la nesancționarea mult mai drastică, prin lege, a faptelor de ultraj), dotarea precară cu echipamente de protecție fizică, precum și lipsa mijloacelor de imobilizare a agresorilor (gen taser gun),  sunt câteva dintre cauzele favorizatoare ale ultrajelor, care dau apă la moară violenței îndreptate asupra polițistului aflat în misiune sau în timpul liber!

DOMNILOR DIN MAI, DIN GUVERN ȘI DIN PARLAMENT: să nu uitați că, în fiecare minut, undeva, în țară, un  polițist își pune viața în pericol pentru comunitate! Iar dumneavoastră ne sfidați continuu, prin subfinanțarea Sistemului de Ordine Publică și prin salarii de mizerie ale polițiștilor operativi și judiciariști! Nu vă dorim, Doamne ferește, dar când va fi vreodată nevoie să apelați 112, pentru a cere intervenția Poliției, poate, atunci, vă veți aminti că nu ați făcut la timp ceea ce trebuia să faceți! Numai să nu fie prea târziu!

BIROUL EXECUTIV FSNPPC

Parteneri SNPPC: