Comunicate

14.10.2022 - Succes SNPPC la Curtea de Apel: HOTĂRÂRE DEFINITIVĂ privind transformarea compensației pentru chirie în rată la casă

14.10.2022  -  Succes SNPPC la Curtea de Apel: HOTĂRÂRE DEFINITIVĂ  privind transformarea compensației pentru chirie în rată la casă

 

 

În urmă cu două zile, Curtea de Apel Cluj a dat o Hotarâre definitivă în Dosarul 2445/112/2021 - pârât IPJ Bistrița Năsăud -, în urma demersului profesionist efectuat de către Departamentul juridic al SNPPC, care a reprezentat un polițist din IPJ Satu-Mare, membru de sindicat.

În cuprinsul Hotărârii se stipulează: ,,(...) Admite recursul declarat de reclamantul SNPPC din MAI împotriva sentinței civile nr. 22 din 04.02.2022, pronunţată în dosarul nr. (...)/2021 al Tribunalului BN, pe care o casează în tot, în sensul că: rejudecând, admite acțiunea formulată în parte, obligă pârâtul la acordarea compensației lunare pentru chirie în scopul achitării ratei sau a unei fracţiuni din rata creditului izvorât din contractul de credit nr. (...)/02.06.2016, începând cu data de 12.03.2021, data raportului nr. (...) /2021 întocmit de reclamant. Definitivă. Pronunţată în data de 12.10.2022, prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.

Acțiunea, documentată temeinic din punct de vedere juridic, de către SNPPC - în virtutea  calității procesuale conferite de Legea dialogului social nr. 62/2011 și a mandatului de asistență acordat de către membrul nostru de sindicat -, s-a bazat pe prevederi ale unor acte normative incidente, care nu au fost însă luate în calcul de unitatea angajatoare atunci când i-a respins raportul preliminar.

Reamintim faptul că, după 2017, când a intrat în vigoare Legea-cadru a salarizării, SNPPC a câștigat zeci de procese colective, la Curțile de apel, pentru salarizare la nivelul maxim în plată al funcției publice, pentru cca. 20.000 de oameni, ceea ce a obligat MAI să promoveze o Ordonanță de urgență, prin care a acordat, retroactiv, tuturor polițiștilor, unele drepturi salariale, cum ar fi: sporurile de fidelitate, de pericol deosebit, de studii superioare - pentru agenţii de poliţie -, salariul de merit, sporul de auditor etc.).

Acțiunile SNPPC în instanțele de judecată continuă și în prezent, individual sau în colectiv, pentru polițiștii și personalul contractual care ne mandatează, în scris, să le reprezentăm diferite interese în litigii de muncă și în alte cauze, penale sau civile, ce au legătură exclusiv cu statutul profesional (legea nu ne permite să acordăm asistență juridică pentru probleme personale, care exced sferei atribuțiilor de serviciu).

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: