Comunicate

15.09.2023 - Concursuri TCO, septembrie 2023; urmează proba scrisă

15.09.2023          -               Concursuri TCO, septembrie 2023; urmează proba scrisă

 

                

    Astăzi începe elaborarea subiectelor pentru concursurile de trecere a agenților în corpul ofițerilor de poliție (TCO), care vor avea loc mâine, 16 septembrie, centralizat, la sediile unităților polițienești angajatoare.

    În total, la nivelul MAI, s-au scos la concurs aproximativ 300 de posturi vacante de ofițer, în mai multe specialități profesionale specifice, pentru care și-au depus dosarul de candidat peste 4.000 de agenți.

    Reamintim faptul că SNPPC a solicitat MAI, constant, în ultimii ani, diminuarea deficitului de personal și în rândurile ofițerilor, inclusiv prin concursuri tip TCO, care oferă șansa ocupării acestor posturi de către agenți deja formați profesional, cu experiență în activitatea de polițist/polițist de frontieră sau imigrări etc.

    Mai mult, în luna iunie a.c., i-am solicitat, în scris, noului ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să modifice reglementările actuale pe linie de resurse umane, astfel încât concursurile tip TCO să fie permanentizate anual, pentru a asigura mai multă predictibilitate în carieră, pe termen mediu și lung, în rândurile agenților de poliție.

    În calitate de sindicat reprezentativ, SNPPC va avea observatori în toate locațiile de concurs, atât pe timpul elaborării subiectelor, cât și la proba scrisă de mâine.

    Le urăm succes deplin candidaților și sperăm că aceste concursuri se vor derula într-o manieră profesionistă, conform planificării, fără niciun fel de incident!

 

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL SNPPC

 

 

Parteneri SNPPC: