Comunicate

15.10.2019 - INFORMARE: Problemele reclamate la IPJ Mureș, în atenția Parchetului (în completarea comunicatelor noastre din 03 și 09.10.2019)

15.10.2019     -   INFORMARE:  Problemele reclamate la IPJ Mureș, în atenția Parchetului  (în completarea comunicatelor noastre din 03 și 09.10.2019)

Așa cum v-am informat în ultimele două săptămâni, polițiștii de la SAS - IPJ Mureș au solicitat sprijin și consiliere de specialitate din partea SNPPC, pentru soluționarea unor probleme care trenau de mai multă vreme, la nivelul acestei structuri. Ei au reclamat managementul abuziv și unele fapte cu posibile conotații penale săvârșite de către unele persoane cu funcții de conducere, care au condus la tensionarea relațiilor de muncă și, implicit, la o stare anormală de lucru.  

In cursul zilei de ieri, președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, s-a reîntâlnit cu conducerea IGPR și și cu cea a SIAS, pe această temă, pentru a susține drepturile profesionale ale membrilor noștri de sindicat, implicați în situația respectivă. Una dintre măsurile luate se referă la modificarea programului de lucru corespunzător specificului misiunii SAS: de mâine, 16 octombrie, se va lucra în ture - 12 cu 24/12 cu 48, și nu în program zilnic de opt ore, ca până acum.  

Tot datorită demersului președintelui SNPPC, Dumitru Coarnă, Parchetul  a deschis un dosar penal, iar primele persoane au fost deja audiate, în cursul zilei de ieri, cu privire la sesizările noastre publice: fals, uz de fals, abuz în serviciu. De asemenea, au fost solicitate documente referitoare la munca suplimentară prestată în ultimii ani, precum și la modul de recuperare sau de punere în plată, după caz, al celor pontați.

Reiterăm ideea că demersul SNPPC nu reprezintă o imixtiune în activitatea eșaloanelor ierarhice și nici în cea  a autorităților abilitate să cerceteze și, dacă e cazul, să dispună măsuri în consecință, sindicatul nostru uzând doar de competențele legale, referitoare la asistența juridică în fața organelor de cercetare și la consilierea  membrilor săi, când aceștia o solicită.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

Parteneri SNPPC: