Comunicate

15.11.2021 - Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Medico-Militară

15.11.2021 - Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Medico-Militară

Ex unic

FSNPPC/Nr. 340 din 26.10.2021

Se transmite electronic/fax

 

Către,


Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino"

- Domnului Comandant (director general), general de brigadă dr. Florin OANCEA

 

În calitate de Federație sindicală cu reprezentativitate juridică la nivelul sectorului de activitate ,,Ordine Publică”, gestionat de Ministerul Afacerilor Interne, recunoscută ca atare de Tribunalul Municipiului București și înregistrată la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, care reprezintă interesele a peste 38.000 de polițiști și personal contractual,  vă rugăm să fiți de acord cu realizarea unui interviu/material de informare pentru angajații MAI care ne urmăresc, familiile acestora și toate persoanele interesate de problematica pandemiei, prevenirea acesteia, dar și despre vaccinurile utilizate oficial în țara noastră.

Solicităm acest lucru pe fondul numeroaselor sesizări, nelămuriri și confuzii apărute în rândurile membrilor de sindicat, al lipsei sau a trunchierii, în spațiul public, a informațiilor pertinente, referitoare la tema în cauză, considerând că instituția dumneavoastră este abilitată să ofere răspunsuri  competente în contextul aceastei problematici fără precedent.

Materialul va fi publicat, de către noi, pe site-ul www.snppc.ro, pe contul nostru de facebook și pe rețelele intranet, pagina Organizații.

Anexăm, mai jos, întrebările noastre.

Cu deosebită stimă și mulțumiri,

 

 

PREȘEDINTE

Marius IONESCU

 

Intrebări:

-         Ce este COVID 19?

-        Ce ar trebui sa facă o persoană în momentul în care observă că are simptomele unei răceli, pentru că, în contextul actual, mulți se gândesc la faptul că au contractat noul coronavirus pandemic și intră în panică, reacționând, uneori, în mod disproporționat, în raport  cu situația reală?

-        Care sunt măsurile de autoprotecție pe care ar trebui să le respecte fiecare dintre noi?

-        Care este rolul vaccinului în combaterea acestui coronavirus?

-        Puteti să explicati, pe înțelesul tuturor, cum actioneaza fiecare vaccin utilizat în România?

-        După trecerea prin boală, ce se recomandă pacientului care a avut acest coronavirus?

-        Statistic vorbind, câte dintre persoanele bolnave internate în spital, cu forme grave/decedate, sunt vaccinate? (dacă dețineți asemenea date)

-        Ce ar trebui făcut pentru a limita pandemia și a scăpa mai repede de acest virus?

-        În cât timp credeți că vom reveni la normal? (Dacă doriți, trebuie aratat și avantajul, daca te vaccinezi)

Răspunsul primit din partea dlui general de brigadă dr. Florin Oancea - comandant (director general) al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino":

 

 
Parteneri SNPPC: