Comunicate

16.03.2023 - Acuzație nefondată, la adresa unui coleg, demontată în Justiție!

16.03.2023       -         Acuzație nefondată, la adresa unui coleg, demontată în Justiție!

 

În urmă cu aproximativ un an, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brad, Jud. Hunedoara, a fost sesizat cu un dosar penal, vizându-l pe un agent de poliție din cadrul unui Post rural din județ, referitor la o posibilă faptă abominabilă, comisă în 2021, respectiv de întreținere a unor relații sexuale cu o minoră.

Zilele trecute, după aproximativ un an, instanța competentă - Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara ­­- a închis cazul, exonerându-l pe colegul nostru de orice acuzație (fapta nu există, conform Codului de Procedură Penală!), procurorul stabilind, prin Ordonanța de clasare, că (cităm fragmentar):

„În fapt, în cuprinsul procesului verbal de sesizare din oficiu, întocmit de Poliția municipiului Brad, s-a reținut că, în cursul anului 2021, numitul XX – agent de poliție XX a întreținut relații sexuale cu minora XX, fără a se cunoaște alte detalii în legătură cu împrejurăriile comiterii infracțiunii. Este adevărat că, spre deosebire de plângere și denunț, ca modalități de sesizare a organelor de urmărire penală, cu privire la care legiuitorul a reglementat anumite condiții de formă, în cazul sesizării din oficiu nu sunt stabilite condiții esențiale de formă, legiuitorul prevăzând doar necesitatea întocmirii unui proces verbal (...).

Or, procesul verbal de sesizare din oficiu întocmit de lucrătorul de poliție din cadrul Poliției municipiului Brad nu cuprinde o descriere a faptei ce formează obiectul sesizării, limitându-se doar la mențiunea că nu sunt cunoscute alte detalii în legătură cu împrejurările comiterii infracțiunii (...)”.

Audiată de Parchet, conform procedurii legale, minora a declarat că nu a întreținut relații sexuale cu nimeni, niciodată!

Un lucru e clar: dosarul penal, plecat de la Poliția Brad, avea un temei total injust, bazat doar pe zvonuri lansate tendențios, fără elemente probatorii suficient de solide, dar cele 12 luni de așteptare a verdictului final au condus la terfelirea imaginii polițistului, la un an de tensiune psihică și de blamare familială și social-profesională. Așa ceva nu poate fi acceptat!

Sperăm că lucrurile nu vor rămâne în acest stadiu, iar inspectorul general al Poliției Române, în spiritul deontologiei profesionale, va dispune Corpului de Control al IGPR să verifice acest mod de lucru al Poliției Brad, care a generat un dosar penal rușinos, la adresa unui coleg polițist!

Oare rezultatele pozitive ale colegului nostru, pe linie profesională, precum și faptul că acesta are o funcție în cadrul SNPPC – IPJ Hunedoara, or fi fost între cauzele care au determinat această lucrătură judiciară? Sperăm că și acest aspect se va clarifica, cu celeritate, în acord cu prevederile Legii dialogului social și ale Codului Muncii, care interzic hărțuirea de orice tip a liderilor sindicali!!

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL SNPPC

Parteneri SNPPC: