Comunicate

16.07.2018 - COMUNICAT Soluţii definitive şi irevocabile obţinute de SNPPC pentru salarizarea la nivel maxim

16.07.2018 - COMUNICAT  Soluţii definitive şi irevocabile  obţinute de SNPPC pentru salarizarea la nivel maxim

SNPPC a depus constant şi continuă să depună acţiuni în instanţe, pentru procese civile în contencios, atât la nivel central, cât şi la nivel teritorial, având drept obiect recuperarea retroactivă a sumelor aferente salarizării maxime în plată: sporul de fidelitate, sporul de pericol deosebit, sporul de studii superioare pentru agenţii de poliţie şi salariul de merit.

Avem câştigate deja, anul acesta, definitiv şi irevocabil, în contencios administrativ, două procese la Curtea de Apel Bucureşti: în luna mai - dosarul nr. 24403/3/2017 şi în luna iulie – dosarul nr. 25930/3/2017, reprezentând solicitările Biroului Executiv Central al SNPPC pentru recalcularea drepturilor salariale cuvenite unor membri de sindicat, care ne-au împuternicit să-i reprezentăm în instanţă pentru a obţine, retroactiv, sumele cuvenite  salarizării la nivel maxim în plată, respectiv foste sporuri sau alte drepturi salariale prevăzute de OUG nr. 38/2003.

SNPPC a depus toate diligenţele procedurale şi procesuale, astfel încât Curtea ne-a dat câştig de cauză şi a obligat pârâţii (ordonatorii de credite/angajatorii) să recalculeze drepturile salariale ale membrilor de sindicat reclamanţi, aceştia urmând să beneficieze, începând cu data de 09.04.2015, de nivelul maxim de salarizare acordat prin raportare la condiţiile identice de încadrare pe funcţia publică, existente în cadrul categoriei profesionale, respectiv familiei ocupaţionale.

Din  păcate, după cum ştim cu toţii – dată fiind jurisprudenţa românească în materie, nu toate instanţele dau câştig de cauză în astfel de procese civile, dar SNPPC va continua să depună toate eforturile pentru a obţine cât mai multe soluţii favorabile.

Pe această cale, facem un APEL la toţi membrii noştri de sindicat, care consideră că au dreptul la recuperarea sumelor în cauză, să se adreseze liderilor teritoriali SNPPC, pentru consiliere şi reprezentare juridică în instanţă (pe bază de împuternicire), având drept finalitate obligarea angajatorilor la acordarea acestui drept salarial.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: