Comunicate

16.09.2019 - SCRISOARE DESCHISĂ adresată domnului Dumitru-Daniel CHIRILĂ, secretar de stat în MAI: Solicităm dezbatere publică, în prezența partenerilor de dialog social și a mass-media, pe tema modificării Legii nr. 364/2004

16.09.2019 - SCRISOARE DESCHISĂ  adresată domnului Dumitru-Daniel CHIRILĂ, secretar de stat în MAI:  Solicităm dezbatere publică, în prezența partenerilor de dialog social  și a mass-media, pe tema modificării Legii nr. 364/2004

Ex. unic

Nr. 163/16.09.2019

Se trimite prin e-mail: petitii@mai.gov.ro

Săptămâna trecută, MAI a pus în dezbatere publică proiectul unei OUG pentru modificarea și completarea Legii nr.364/2004 privind organizarea și funcționarea poliției judiciare și pentru stabilirea condițiilor privind acordarea avizului conform organelor de cercetare penală speciale. Demersul este determinat de Decizia CCR nr. 317/2019, care impune reglementări suplimentare, care să detalieze criteriile și condițiile potrivit cărora un lucrător din cadrul MAI devine organ de cercetare al poliției judiciare, dar și pe cele referitoare la promovarea/eliberarea sa în/din funcție.

Proiectul OUG inițiat de MAI are în vedere și un regim mai restrictiv al incompatibilităților profesionale, față de cel reglementat pentru polițiști, prin Legea nr. 360/2002, interzicând posibilitatea ofițerilor și agenților din cadrul poliției judiciare de a desfășura și alte activități, ,,cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior”.

Având în vedere importanța acestui act normativ pentru buna derulare a activității Poliției judiciare, în calitate de federație sindicală reprezentativă la nivelul instituției noastre, solicităm organizarea unei dezbateri publice, în ziua de vineri, 20 septembrie a.c. – cu prilejul ședinței Comisiei de dialog social planificate deja de către dvs., în prezența partenerilor sociali și a mass-media, conform Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

 

Președinte FSNPPC

Dumitru COARNĂ

Nota noastră: scrisoarea a fost trimisă pe adresa oficială de e-mail a MAI, în cursul acestei dimineti.

Parteneri SNPPC: