Comunicate

16.09.2021 - COMUNICAT - Declarație halucinantă a unui fost ministru, despre eventualitatea vaccinării obligatorii a unor ,,bugetari-răspândaci”

16.09.2021 -  COMUNICAT - Declarație halucinantă a unui fost ministru,  despre eventualitatea vaccinării obligatorii  a unor ,,bugetari-răspândaci”

 

FSNPPC/16.09.2021

COMUNICAT

Declarație halucinantă a unui fost ministru,

despre eventualitatea vaccinării obligatorii  a unor ,,bugetari-răspândaci”

 

În cursul zilei de ieri, o declarație făcută unui post de radio, de către un fost ministru al Sănătății, actualmente consilier al prim-ministrului (nu-i dăm numele, că nu merită), despre posibilitatea vaccinării obligatorii a unor categorii profesionale bugetare, între care personalul medical, pompierii, polițiștii și alții, a șocat deopotrivă opinia publică și mass-media, care  au diseminat subiectul, până la ceasuri târzii, și o mai fac și astăzi, 16 septembrie.

În anul de grație 2021, în contradicție cu drepturile prevăzute în Constituție și cu multe alte norme legislative, sociale, etice și morale, general-valabile, o asemenea declarație este șocantă totalmente! Chiar dacă guralivul declarant a oferit și o alternativă-apendice: testarea săptămânală, pe banii angajaților (contrar prevederilor din Codul Muncii!).

Personajul în cauză, pare, la prima vedere, un ins serios; are studii medicale (nu știm cât de aprofundate și nici cu ce medie a absolvit facultatea), dar, totuși, nu este vreun savant specializat în epidemiologie sau virusologie. Însă este demnitar al Statului Român, politician plătit din bani publici pentru a gira politici publice în domeniul Sănătății. Pare omul potrivit, la locul potrivit...doar pare!

Nu redăm cu ghilimele toată declarația nenumitului, că nu merită; doar ne arătăm indignarea față de o asemenea idee aberantă, care nu are niciun suport științific dovedit ca atare, fiind de natură a creea discordie între oameni (a se vedea valurile recente de proteste din Europa, generate de așa-numitul pașaport de vaccinare, inițiat de politicieni fără scrupule și minte, proteste care, pe alocuri, chiar au rupt în două societatea, generând alte tabere antagonice: vacciniștii și nevacciniștii).

De asemenea, vom urmări cu atenție și apropiatele dezbateri din Comisiile senatoriale de Apărare și de Sănătate, pe marginea Proiectului de lege pentru aprobarea OUG nr.68 din iunie 2021 privind măsuri de punere în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al UE privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19, înregistrat la Senat sub nr. 278/2021 (se pare că declarația de ieri a individului este legată de acest proiect legislativ și vrea să pregătească terenul pentru votul final, pro certificat medical, pro vaccinare, pro bisnisuri a la long etc.)!

Ce-i mână pe ei în luptă?? Grija pentru noi sau, cumva, interesele meschin-financiare ale unora și altora, care fac tot felul de achiziții ,,la liber”, de peste un an și jumătate, generând stocuri de medicamente și echipamente medicale, care trebuie consumate ,,pe cineva”?

Stimabililor, să vă fie rușine, tuturor celor care vă credeți stăpâni peste destinul nostru!!

Vă vom acționa în judecată și vom ieși în stradă, dacă veți intenționa să legiferați contra drepturilor omului, a Constituției și a moralei publice!

ÎNȚELEGEM SĂ FIM RESPONSABILI FAȚĂ DE CEI DE LÂNGĂ NOI,

ÎNSĂ NU VOM ACCEPTA DICTATURA PE CARE VREȚI SĂ O IMPUNEȚI!!

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL - SNPPC

Parteneri SNPPC: