Comunicate

16.10.2019 - SNPPC, întotdeauna alături de membrii săi

16.10.2019 - SNPPC, întotdeauna alături de membrii săi

În calitate de organizație sindicală reprezentativă la nivelul Poliției Române, obținută în baza Legii nr. 62/2011 privind dialogul social – cunoscută și drept ,,legea sindicatelor” –, SNPPC se implică activ în soluționarea unei palete diverse de probleme, de natură profesională, logistică, economico-financiară etc., astfel încât drepturile personalului să fie respectate de către angajatori și reprezentanții acestora.

 In cursul zilei de astăzi, președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, s-a deplasat la IPJ Călărași, pentru a participa la o întâlnire cu șeful IPJ, cu responsabilul pentru Logistică și alți factori de conducere din inspectorat, inclusiv șeful Poliției Municipale Călărași, pe tema unei reorganizări administrative a spațiilor de lucru.

În temeiul ,,Acordului colectiv privind raporturile de serviciu ale polițiștilor” și al ,,Contractului colectiv de muncă la nivel de grup de unități”, semnate cu MAI, SNPPC a solicitat ca măsura administrativă să respecte standardele legale de sănătate și securitate în muncă, de amenajare ergonomică a spațiilor de lucru, de funcționalitate, precum și celelalte reglementări stipulate în documentele bilaterale sus-menționate (Cap. 3 – Sănătatea și securitatea în muncă).

Conducerea IPJ a dispus reanalizarea acestei măsuri, în concordanță cu nevoile reale de relocare și de atribuire a spațiilor de lucru fiecărei structuri/unități din sediul comun al IPJ și al Poliției Municipale.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

Parteneri SNPPC: