16.11.2018 - FSNPPC nu renunţă la amendamentele pentru pensiile militare de stat

16.11.2018 - FSNPPC nu renunţă la amendamentele pentru pensiile militare de stat

Comunicate

Proiectul iniţiativei legislative de aprobare a OUG nr. 57/2015 (care vizează şi sistemul pensiilor militare de stat ) se află, în prezent, la Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, după ce a fost adoptat de Senat, cu luarea în considerare a amendamentelor FSNPPC, în martie 2016 (http://www.cdep.ro/proiecte/2016/000/80/2/se130.pdf).

Pentru corectarea disfuncţiilor creeate, în toamna anului trecut, prin OUG, Legii pensiilor militare de stat nr. 223/2015, FSNPPC, prin preşedintele Dumitru Coarnă, a solicitat, în scris, la începutul lunii septembrie a.c., MAI, MApN, Ministerelor Muncii şi Finanţelor, dar şi Parlamentului, discutarea şi adoptarea, în Cameră, a respectivei iniţiative legislative, precum şi conexarea cu OUG nr. 59/2017, situatie ce ar conduce la repararea prejudiciilor create de această ordonanţă poliţiştilor şi cadrelor militare care îndeplinesc condiţiile de încetare a raporturilor de serviciu, cu drept la pensie militară de stat.

În forma susţinută de FSNPPC, amendamentele ar aduce beneficii majore, cum ar fi:

  •  schimbarea (majorarea) plafonului de referinţă, de la valoarea netă de 60%  a salariului, cum este acum, la valoarea  de 80%, în cuantum brut;
  • acordarea unor bilete de tratament gratuite/compensate pentru pensionarii militari;
  • recalcularea pensiilor acordate în baza actelor normative emise anterior apariţiei Legii nr. 223/2015 şi a celor acordate ulterior modificării acesteia, prin OUG nr. 59/2017, prin raportare la vechime şi la coeficientul de salarizare al celor în activitate.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: