Comunicate

17.02.2020 - SNPPC dezavuează acuzațiile nefondate la adresa SAS din IPJ Brașov. Respect Cotidianului Libertatea pentru relatarea imparțială a cazului!

17.02.2020 - SNPPC dezavuează acuzațiile nefondate la adresa SAS din IPJ Brașov.  Respect Cotidianului Libertatea pentru relatarea imparțială a cazului!

 

În ultimile zile, inclusiv astăzi, mass-media și rețelele de socializare au relatat pe larg despre descinderea colegilor noștri din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din IPJ Brașov, care a avut loc joi, 13 februarie a.c.

În presă au apărut, imediat, declarațiile unui influent politician și patron local, recunoscut în județ, inclusiv în mediile afaceriștilor obscuri, care a acuzat în termeni foarte duri intervenția, derulată din punct de vedere procedural sub coordonarea DIICOT. În acest caz, percheziția avea în vedere probarea activității infracționale a unor indivizi urmăriți penal, existând date că între aceștia și politicianul furios există legături de afaceri și relații destul de strânse.

Precizăm că, în pofida unor aserțiuni lansate în ultimele zile și a unor declarații redate de mass-media, referitoare la duritatea modului de intervenție și chiar la ilegalitatea percheziției, aceasta a vizat adresa corectă, iar colegii noștri au avut un comportament absolut normal, fără nicio violență sau alte manifestări care să agrese fizic sau psihic persoanele aflate în locație la momentul descinderii (o femeie și doi minori).

Deși o televiziune locală, aflată sub influența directă a politicianului, a inflamat gratuit opinia publică, din prima zi, prin comentarii prăpăstioase și foarte acuzatoare la adresa membrilor SAS și a conducerii IPJ Brașov, au existat și situații în care au prevalat adevărul și imparțialitatea jurnalistică, așa cum a scris Cotidianul Libertatea, căruia îi exprimăm respectul nostru pentru maniera onestă de a prezenta acest  subiect: ,,Imagini adevărate! Polițiștii acuzați de soția politicianului PNL asociat cu clanurile interlope că ”Intră și ne omoară!” au vorbit în șoaptă cu copiii și s-au jucat cu câinele băiețelului”.

Click pe link-ul de mai jos:

https://www.libertatea.ro/stiri/film-perchezitie-brasov-andrei-kadas-2886322

Biroul Executiv Central

Parteneri SNPPC: