17.05.2018 - Sărbătoare în învăţământul poliţienesc:   Şcoala Câmpina a împlinit 50 de ani

17.05.2018 - Sărbătoare în învăţământul poliţienesc: Şcoala Câmpina a împlinit 50 de ani

Comunicate

 

Zilele trecute, instituţia-etalon de învăţământ poliţienesc a sărbătorit o jumătate de secol de existenţă, printr-o suită de evenimente publice organizate în incinta şcolii şi în centrul oraşului care o găzduieşte încă din anul 1968 (în ataşament – imagini de la evenimentele omagiale organizate cu prilejul jubileului.)

 De-a lungul celor cinci decenii, aici s-au  format peste 70 de promoţii de poliţişti, iar din anul 2005 a primit actuala denumire: Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina. 

În prezent, şcoala dispune de spaţii moderne pentru învăţământ, cazare, terenuri de sport, săli de pregătire fizică şi recuperare, blocuri alimentare, săli documentare şi laboratoare pentru toate specializările, iar “Standardul de pregătire profesională” a devenit documentul oficial de bază al procesului de învăţământ, derivat din standardul ocupaţional. Noua programă şcolară reglementează competenţe pe standarde ocupaţionale, care se constituie în parametrii determinanţi ai fixării unor cerinţe didactice adecvate.

În cadrul şcolii funcţionează şi un Birou teritorial SNPPC, care oferă suport informaţional, consiliere, asistenţă juridică şi sprijin financiar, prin Fundaţia SNPPC ,,Sf. Nicolae – ocrotitorul poliţiştilor”, în diferite situaţii, în special cele care presupun apărarea drepturilor ori promovarea intereselor, atât ale personalului instituţiei, cât şi ale elevilor.

La mulţi ani conducerii  Şcolii, corpului didactic şi didactic-auxiliar,

precum şi elevilor care parcurg ciclul de formare poliţienească iniţială

în cadrul acestei instituţii-etalon de învăţământ a MAI!

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL - SNPPC

Parteneri SNPPC: