Comunicate

17.07.2023 - COMUNICAT FSNPPC - Somăm Guvernul să aplice integral Legea Salarizării în SAOPSN și să ne acorde toate drepturile restante

17.07.2023 - COMUNICAT FSNPPC - Somăm Guvernul să aplice integral Legea Salarizării în SAOPSN și să ne acorde toate drepturile restante

  În data de 14.07.2023, după amiază, o delegație FSNPPC a luat parte la întâlnirea conducerii MAI cu Federațiile sindicale reprezentative, unde am prezentat o listă detaliată cu revendicări care privesc drepturile financiare, profesionale și sociale ale tuturor angajaților și pensionarilor din Ministerul Afacerilor Interne.

  Între altele, i-am solicitat imperativ noului ministru să dispună măsuri, conform competențelor, și să intervină la Guvern, în calitate de viceprim-ministru, pentru emiterea unei OUG prin care să ni se acorde restanțele salariale cuvenite încă din ianuarie 2022 (inclusiv actualizarea compensației pentru chirie la valoarea actuală a pieței, nu la anul 2009). Referitor la indemnizații/sporuri și celelalte drepturi care compun veniturile financiare ale polițiștilor, PC și personalului militar din cadrul MAI, noul ministru a achiesat la propunerea asupra căreia se convenise și cu Guvernul anterior (a se vedea comunicatul MAI din 30.05.2023), astfel încât acordarea acestora, în integralitate, potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, să fie avută în vedere la prima rectificare bugetară - care, de regulă, are loc în trim. III al fiecărui an.

In cursul acestei zile, i-am trimis și premierului Marcel Ciolacu o scrisoare oficială, în care am inclus toate revendicările care ne privesc (a se vedea, în atașament), revendicări aduse, vineri, și la cunoștința vicepremierului Predoiu.

 

Biroul Executiv – FSNPPC

Parteneri SNPPC: