Comunicate

17.08.2017 - Aşteptăm propuneri pentru Statutul poliţistului

17.08.2017 - Aşteptăm propuneri pentru Statutul poliţistului

Având în vedere intenţia anunţată de către conducerea MAI, privind modificarea Legii nr. 360/2002 (Statutul poliţistului) – demers iniţiat de mai multă vreme de către SNPPC şi inclus pe toate listele noastre de revendicări transmise factorilor decidenţi, în cursul acestui an –, vă reamintim că încă mai aşteptăm propuneri, în acest sens, de la membrii noştri de sindicat şi de la orice poliţist interesat să contribuie la modernizarea acestui act normativ atât de important pentru viitorul şi cariera noastră.

Termenul de trimitere a propunerilor este vineri, 25 august a.c., pe adresa de e-mail contact@snppc.ro sau, direct, pe contul nostru de facebook. După centralizare, acestea vor fi înaintate către MAI, urmând ca reprezentanţii noştri să le susţină cu ocazia dezbaterilor tematice care (sperăm!) vor fi organizate de Ministerul Afacerilor Interne.

Propunerile nu trebuie formulate strict în litera prevederilor referitoare la tehnica legislativă, forma finală agreată din punct de vedere juridic urmând a fi conturată de către specialiştii SNPPC. De exemplu, este suficient să ne trimiteţi propuneri de genul: ,,Statutul să includă prevederi referitoare la protecţia juridică explicită a poliţistului, în timpul serviciului sau în afara acestuia, pentru situaţii care au legătură cu exercitarea sarcinilor profesionale”; ,,trebuie să reglementăm mai bine modul de acordare/cuantumul compensaţiei pentru chirie sau, după caz, modalitatea şi condiţiile de achiziţionare a unei locuinţe, cu sprijinul instituţiei”; ,,să avem în vedere ca, în perioadele de formare profesională continuă, în cadrul instituţiilor de profil din MAI sau din afara acestuia, poliţistul să nu mai aibe salariul diminuat, pentru a încuraja dezvoltarea profesională şi personală” etc.

Deja, până în prezent, avem un set de propuneri pertinente, primite de la liderii noştri teritoriali, dar şi de la alţi poliţişti, însă apreciem că, în intervalul de timp rămas, există posibilitatea completării acestora cu alte sugestii valoroase, de natură să contribuie la definitivarea unui statut modern, care să ne ofere perspectiva unei cariere durabile, echitabile, ineluctabile, predictibile şi de succes în instituţia pentru care am optat.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: