Comunicate

17.10.2022 - COMUNICAT FSNPPC: Polițiștii (re)încep protestele!

17.10.2022  -  COMUNICAT FSNPPC: Polițiștii (re)încep protestele!

Așa cum am informat, deja, astăzi este prima zi a protestelor organizate în cadrul CARAVANELOR ANTISĂRĂCIRE, organizate cu plecare din Ardeal și Moldova spre București.

Pentru că actuala Coaliție de guvernare și Parlamentul sfidează, în continuare, drepturile economice și sociale ale angajaților din România, și în special ale familiei noastre ocupaționale Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, dar și ale cadrelor militare în rezervă/retragere, facem corp comun cu celelalte sindicate din CNS Cartel Alfa, participante la proteste, după următorul program:

- 17 oct., ora 9.00, ZALĂU, Casa de Cultură; ora 12.00, Bacău, Piața Prefecturii; ora 15.00, DEVA, Piața Prefecturii;

- 18 oct., ora 10.00, Târgu Jiu, Piața Prefecturii;

- 18 oct., ora 15.00, Vâlcea, Piața Prefecturii;

- 18 oct., ora 11.00, Galați, Piața Prefecturii;

- 19 oct., ora 11.00, Slobozia, Piața Prefecturii;

- 19 oct., ora 12.00, Slatina, Piața Prefecturii.

 

MITING MASIV ÎN BUCUREȘTI: JOI, 20 oct. 2022

- Ora 11.30 – PIAȚA VICTORIEI; - Ora 14,00 – PIAȚA REVOLUȚIEI (în fața sediului M.A.I.)

 

Revendicări generale ale CNS Cartel Alfa: Stoparea creșterii prețurilor! Creșterea salariilor și a pensiilor! Deblocarea negocierilor colective, prin modificarea Legii Dialogului Social! Aplicarea, integral și fără discriminare, a Legii 153/2017 și a altor acte normative privind salarizarea!

Principalele revendicări FSNPPC:

- aplicarea Legii-cadru a salarizării nr.153/2017 - Anexele VI și VIII (referitoare la militari, polițiști și personal contractual); în fapt, legea a fost ,,șuntată”, în ultimii ani, prin ordonanțe de urgență ale Guvernului, care ne-au sfidat tuturor drepturile/interesele economice, sociale și profesionale;

- acordarea respectului cuvenit Sistemului de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, dar și pensionarilor militari (Armatei în rezervă, obligată prin lege să răspundă ,,Prezent!” în caz de mobilizare) și, implicit, respectarea regimului juridic al pensiilor militare de stat, acestea fiind și ele ciuntite și ,,înghețate”, în ultimii ani, tot prin OUG-uri, ba chiar supraimpozitate de către Guvern, în mod discreționar, începând cu anul 2022;

- acordarea unor sporuri prevăzute de lege, dar lăsate în aria de aplicare (subiectivă) a ordonatorilor de credite (de exemplu, sporul pentru suprasolicitare neuropsihică, având drept scop eficientizarea Poliției judiciare, este aplicat discreționar în MAI, la nivel minimal, deși Legea-cadru nr. 153/2017 îi dă dreptul ministrului să ridice cuantumul acestuia la 25%).

Rugăm polițiștii, personalul contractual și rezerviștii din orașele nominalizate mai sus SĂ PARTICIPE CU HOTĂRÂRE ȘI CURAJ LA ACESTE PROTESTE!

DOAR ÎMPREUNĂ SUNTEM PUTERNICI!

 

BIROUL EXECUTIV – FSNPPC

Parteneri SNPPC: