Comunicate

17.11.2020 - Ședință CES: s-a discutat pe marginea proiectului legislativ privind acordarea stimulentului pentru risc medical

17.11.2020  -    Ședință CES: s-a discutat pe marginea proiectului legislativ  privind acordarea stimulentului pentru risc medical

 

Astăzi, a avut loc, on-line, ședința Comisiei pentru administrație și ordine publică a CES, la care a participat, din partea CNS CARTEL ALFA – FSNPPC, Claudiu-Florin Staicu, membru de drept al comisiei.

Reprezentantul nostru a susținut interesele membrilor FSNPPC, cu prilejul discuțiilor pe marginea propunerii legislative pentru completarea art.7 din OUG nr.43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului Covid-19, pe perioada stării de urgenţă (înregistrat la parlament cu nr. b610/26.10.2020).

În concret, așa cum am propus deja Guvernului și MAI, vom susține includerea, în corpul legii, a polițiștilor, personalului contractual și a militarilor din MAI, în ceea ce privește acordarea stimulentului de risc medical.

Considerăm că este obligatorie introducerea angajaților din Ministerul Afacerilor Interne în categoria beneficiarilor acestui stimulent. In expunerea de motive se face vorbire de trecerea în subordonarea/coordonarea operațională, a MAI, a structurilor Poliției locale și ar fi un nonsens, dar și o discriminare vădită, ca aceștia să primeasca stimulentul, iar cei care coordonează și execută misiuni împreună, unele cu grad mai mare de risc și complexitate, să nu beneficieze de același tratament.

 

BIROUL EXECUTIV FSNPPC

Parteneri SNPPC: