Comunicate

17.11.2020 - Ședință CES: s-a discutat pe marginea proiectului legislativ privind acordarea stimulentului pentru risc medical

17.11.2020  -    Ședință CES: s-a discutat pe marginea proiectului legislativ  privind acordarea stimulentului pentru risc medical

 

Astăzi, a avut loc, on-line, È™edinÈ›a Comisiei pentru administraÈ›ie È™i ordine publică a CES, la care a participat, din partea CNS CARTEL ALFA – FSNPPC, Claudiu-Florin Staicu, membru de drept al comisiei.

Reprezentantul nostru a susÈ›inut interesele membrilor FSNPPC, cu prilejul discuÈ›iilor pe marginea propunerii legislative pentru completarea art.7 din OUG nr.43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului Covid-19, pe perioada stării de urgenţă (înregistrat la parlament cu nr. b610/26.10.2020).

În concret, aÈ™a cum am propus deja Guvernului È™i MAI, vom susÈ›ine includerea, în corpul legii, a poliÈ›iÈ™tilor, personalului contractual È™i a militarilor din MAI, în ceea ce priveÈ™te acordarea stimulentului de risc medical.

Considerăm că este obligatorie introducerea angajaÈ›ilor din Ministerul Afacerilor Interne în categoria beneficiarilor acestui stimulent. In expunerea de motive se face vorbire de trecerea în subordonarea/coordonarea operaÈ›ională, a MAI, a structurilor PoliÈ›iei locale È™i ar fi un nonsens, dar È™i o discriminare vădită, ca aceÈ™tia să primeasca stimulentul, iar cei care coordonează È™i execută misiuni împreună, unele cu grad mai mare de risc È™i complexitate, să nu beneficieze de acelaÈ™i tratament.

 

BIROUL EXECUTIV FSNPPC

Parteneri SNPPC: