Comunicate

18.01.2021 - Delegație a protestatarilor, primită la Palatul Cotroceni

 18.01.2021 - Delegație a protestatarilor, primită la Palatul Cotroceni

FSNPPC/18.01.2021

 

 

 Delegație a protestatarilor, primită la Palatul Cotroceni

                

          În timpul protestului de astăzi, 18 ianuarie, din fața Administrației Prezidențiale, o delegație a protestatarilor FSNPPC-Cartel Alfa a fost invitată pentru discuții la Palatul Cotroceni, de către consilierul președintelui, Andrei Muraru. Din delegație a făcut parte și secretarul general FSNPPC, Neculai Isache.

         FSNPPC i-a transmis consilierului președintelui principalele noastre revendicări, vizând:  abrogarea art. I din OUG 226/2020, prin care se anulează aplicarea etapizată a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea în sectorul bugetar (art. 38, alin. 4), de la 1 ianuarie 2021; abrogarea art. VIII (7) din OUG 226 / 2020, care anulează indexarea pensiilor  militare de stat, cu rata inflației, de 3,8%; acordarea, la plafonul permis de Legea 153/2017, de 25%, a sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică; actualizarea normei lunare de hrană  cu indicii prețurilor de consum ai produselor alimentare; încadrarea în condiții de muncă mai avantajoase a personalului contractual din cadrul MAI, care este tratat discriminatoriu, conform actualelor reglementări; acordarea suplimentului pentru risc medical și angajaților din Ministerul Afacerilor Interne, aflați, încă din data de 16 martie 2020, în prima linie a combaterii și prevenirii efectelor pandemiei medicale și diminuarea deficitului de personal.

           Revendicările vor fi aduse la cunoștința președintelui României, care le va înainta Guvernului, spre analiză, conform competențelor.

          Așa cum am mai precizat, în funcție de rezultatul negocierilor, acțiunile noastre sindicale, planificate până la finalul lunii februarie, ar putea fi înghețate sau ar putea fi extinse la dimensiuni de amploare, după ridicarea restricțiilor impuse de situația medico-sanitară actuală. 

 

          BIROUL EXECUTIV FSNPPC

Parteneri SNPPC: