Comunicate

18.01.2021 - Delegație a protestatarilor, primită la Palatul Cotroceni

 18.01.2021 - Delegație a protestatarilor, primită la Palatul Cotroceni

FSNPPC/18.01.2021

 

 

 DelegaÈ›ie a protestatarilor, primită la Palatul Cotroceni

                

          În timpul protestului de astăzi, 18 ianuarie, din faÈ›a AdministraÈ›iei PrezidenÈ›iale, o delegaÈ›ie a protestatarilor FSNPPC-Cartel Alfa a fost invitată pentru discuÈ›ii la Palatul Cotroceni, de către consilierul preÈ™edintelui, Andrei Muraru. Din delegaÈ›ie a făcut parte È™i secretarul general FSNPPC, Neculai Isache.

         FSNPPC i-a transmis consilierului preÈ™edintelui principalele noastre revendicări, vizând:  abrogarea art. I din OUG 226/2020, prin care se anulează aplicarea etapizată a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea în sectorul bugetar (art. 38, alin. 4), de la 1 ianuarie 2021; abrogarea art. VIII (7) din OUG 226 / 2020, care anulează indexarea pensiilor  militare de stat, cu rata inflaÈ›iei, de 3,8%; acordarea, la plafonul permis de Legea 153/2017, de 25%, a sporului pentru risc È™i suprasolicitare neuropsihică; actualizarea normei lunare de hrană  cu indicii preÈ›urilor de consum ai produselor alimentare; încadrarea în condiÈ›ii de muncă mai avantajoase a personalului contractual din cadrul MAI, care este tratat discriminatoriu, conform actualelor reglementări; acordarea suplimentului pentru risc medical È™i angajaÈ›ilor din Ministerul Afacerilor Interne, aflaÈ›i, încă din data de 16 martie 2020, în prima linie a combaterii È™i prevenirii efectelor pandemiei medicale È™i diminuarea deficitului de personal.

           Revendicările vor fi aduse la cunoÈ™tinÈ›a preÈ™edintelui României, care le va înainta Guvernului, spre analiză, conform competenÈ›elor.

          AÈ™a cum am mai precizat, în funcÈ›ie de rezultatul negocierilor, acÈ›iunile noastre sindicale, planificate până la finalul lunii februarie, ar putea fi îngheÈ›ate sau ar putea fi extinse la dimensiuni de amploare, după ridicarea restricÈ›iilor impuse de situaÈ›ia medico-sanitară actuală. 

 

          BIROUL EXECUTIV FSNPPC

Parteneri SNPPC: