Comunicate

18.01.2024 - Incident grav, într-o cursă Tarom; polițiștii de frontieră, ultragiați, și echipajul aeronavei, amenințat

18.01.2024 - Incident grav, într-o cursă Tarom;  polițiștii de frontieră, ultragiați, și echipajul aeronavei, amenințat

 

    În cursul nopții trecute, un pasager al cursei Tarom RO 374, care venea la București, de la Bruxelles, urmând să aterizeze pe Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, a devenit extrem de recalcitrant, în partea a doua a zborului. Nu după mult timp, a scos o lamă de ras, a amenințat echipajul și pasagerii din apropiere, iar după aceea s-a automutilat în zona membrelor superioare, fiindu-i afectate și vasele sangvine ale brațului stâng.

    Polițiștii de frontieră, solicitați pentru a asigura siguranța în timpul debarcării și intervenția calificată la eveniment, au fost și ei amenințați de cetățeanul în cauză, de naționalitate română, dar au reușit să-l imobilizeze la timp, înainte de a face victime în rândul pasagerilor sau al echipajului.

    Individul, care a trecut de filtrele aeroportului din Bruxelles, se pare că a avut lama ascunsă în gură, iar comportamentul său și automutilarea la care a recurs au generat spaima echipajului și a celorlați pasageri din aeronavă, care au fost debarcați pe ușa din spate – evacuarea de urgență.

    Cetățeanul în cauză a beneficiat de ajutor medical calificat, în incinta aeroportului, fiind apoi dus apoi la un spital de urgență din Capitală. In final, a fost transportat la Spitalul Obregia, pentru evaluare psihiatrică și tratament adecvat (cazierul său medical cuprinde și alte asemenea gesturi suicidale).

    Incidentul în cauză dovedește, încă odată, că meseria de polițist este nu doar una de mare vocație, dar și de mare risc!

Parteneri SNPPC: