Comunicate

18.02.2020 - Negocieri cu MAI, pentru drepturile colective ale polițiștilor și personalului contractual

18.02.2020 - Negocieri cu MAI, pentru drepturile colective  ale polițiștilor și personalului contractual

În urma solicitării noastre scrise din data de 11 februarie 2020, MAI a demarat procedura de renegociere, în cadrul Comisiei Paritare, a unui document bilateral foarte important, prevăzut de Codului Muncii și Legea dialogului social nr. 62/2011: ,,Acordul colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu statut special – polițiști din Ministerul Afacerilor Interne”. Tot la cererea organizației noastre, va fi pus în dezbatere, în scurt timp, și noul ,,Contract colectiv de muncă la nivel de grup de unități din Ministerul Afacerilor Interne – pentru personalul contractual”.

Menționăm că FSNPPC este reprezentativă din punct de vedere juridic în Ministerul Afacerilor Interne, la nivel ,,sector de activitate”, în baza Hotărârii Tribunalului Mun. București, pronunțată în Dosarul nr. 12271/3/2016, iar trezorierul general, Claudiu Staicu, a fost desemnat membru în Comisia Paritară de către Biroul Executiv Central al organizației noastre.

Rugăm membrii de sindicat și, în mod special, liderii SNPPC, să ne transmită propuneri pentru documentele care urmează a fi resemnate cu MAI.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: