Comunicate

18.02.2020 - Negocieri cu MAI, pentru drepturile colective ale polițiștilor și personalului contractual

18.02.2020 - Negocieri cu MAI, pentru drepturile colective  ale polițiștilor și personalului contractual

În urma solicitării noastre scrise din data de 11 februarie 2020, MAI a demarat procedura de renegociere, în cadrul Comisiei Paritare, a unui document bilateral foarte important, prevăzut de Codului Muncii È™i Legea dialogului social nr. 62/2011: ,,Acordul colectiv privind raporturile de serviciu ale funcÈ›ionarilor publici cu statut special – poliÈ›iÈ™ti din Ministerul Afacerilor Interne”. Tot la cererea organizaÈ›iei noastre, va fi pus în dezbatere, în scurt timp, È™i noul ,,Contract colectiv de muncă la nivel de grup de unități din Ministerul Afacerilor Interne – pentru personalul contractual”.

MenÈ›ionăm că FSNPPC este reprezentativă din punct de vedere juridic în Ministerul Afacerilor Interne, la nivel ,,sector de activitate”, în baza Hotărârii Tribunalului Mun. BucureÈ™ti, pronunÈ›ată în Dosarul nr. 12271/3/2016, iar trezorierul general, Claudiu Staicu, a fost desemnat membru în Comisia Paritară de către Biroul Executiv Central al organizaÈ›iei noastre.

Rugăm membrii de sindicat È™i, în mod special, liderii SNPPC, să ne transmită propuneri pentru documentele care urmează a fi resemnate cu MAI.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: