Comunicate

18.02.2020 - SNPPC, prezent la discuțiile privind reorganizarea structurilor criminalistice de la nivelul DGPMB (în completarea informării noastre din 14 feb.)

18.02.2020 - SNPPC, prezent la discuțiile privind reorganizarea structurilor criminalistice de la nivelul DGPMB (în completarea informării noastre din 14 feb.)

Astăzi, la sediul DGPMB, în mod transparent și constructiv, a avut loc cea de-a doua întâlnire de lucru, pe marginea preconizatei reorganizări a structurilor criminalistice de la nivelul Poliției Capitalei. Au luat parte: directorul adjunct al DGPMB, cms. șef Radu Gavriș, șeful Serviciului Criminalistic, cms. șef Amaricăi Răzvan, președintele SNPPC de la nivelul DGPMB – Dumitru Istrate, criminalist de profesie, șefii Birourilor Criminalistice și câte un agent operativ cu experiență – specialist în domeniu, din cadrul fiecărei Secții de Poliție, și încă doi reprezentanți ai altor sindicate.

Reprezentanții DGPMB au prezentat Concepția și argumentele reorganizării acestor structuri de specialitate, indispensabile muncii de poliție, iar toți cei prezenți au exprimat puncte de vedere pe tema în discuție.

Reprezentantul SNPPC, criminalist cu peste 30 de ani de activitate, a subliniat ideea unei reorganizări sustenabile și eficiente, care să nu fie făcută doar de dragul unor interese de moment. El a menționat că trebuie să fie un proces care să aducă plus-valoare activității și serviciului public prestat în folosul cetățenilor, comunității și statutului, și ca atare se impun a fi stabilite obiective clare, tangibile și măsurabile.

De asemenea, a precizăt că este necesară perfecționarea continuă a resursei umane alocate, dimensionarea cantitativă și repartizarea oamenilor a în raport cu necesarul de muncă pe linia aceasta, dar și o dotare logistică modernă și în cote suficiente, pentru a se putea asigura intervenția operativă și permanența misiunii, fapt pentru care salarizarea și celelalte drepturi de muncă să fie stabilite în raport cu complexitatea și riscurile profesiei, fără diminuarea elementelor salariale existente.

Anterior, s-a discutat despre varianta coordonării nemijlocite a Birourilor de către Serviciul de resort al Direcției Generale, pentru eficientizarea activității, însă toate aspectele funcționale și organizatorice vor fi repuse pe tapet la următoarea ședință de lucru, în același format sau chiar mai eficient.

 

Biroul Executiv Central

Parteneri SNPPC: