Comunicate

18.03.2024 - COMUNICAT: Revendicări SNPPC, în curs de soluționare, începând cu luna martie a.c.

18.03.2024        -                   COMUNICAT: Revendicări SNPPC, în curs de soluționare, începând cu luna martie a.c.

 

 

     

    Astăzi, începând cu ora 10,00, conducerea SNPPC se află la o întâlnire cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, pentru discuții vizând revendicările profesionale și economice prezentate, de noi, în ultima perioadă, atât Guvernului/MAI, cât și, personal, prim-ministrului și viceprim-miniștrilor.

    Suntem în măsură să vă informăm că două dintre aceste revendicări sunt pe traseul legislativ de avizare, urmând să fie incluse într-o Ordonanță de urgență a Guvernului, care va apărea, foarte probabil, chiar în cursul acestei luni:

    - SALARIUL DE GRAD va fi actualizat la o valoare având ca bază de calcul o valoare similară salariului minim brut garantat în plată, la nivel național. Majorarea netă se regăsește în tabelul atașat (este în plus fata de ce avem acum în plată);

    - INDEMNIZAȚIA DE ECHIPARE va fi actualizata la 7.400 lei/an, urmând ca suma plătită lunar să reflecte diferențe dintre valoarea nouă și articolele de echipare ridicate deja în cursul anului 2024.

      SNPPC a solicitat, astăzi, conducerii MAI:

     - OUG să intre în aplicare începând cu data de 01.03.2024;

     - OUG să prevadă actualizarea normei de hrană începând cu vara anului 2024.

    De asemenea, suntem în măsură să vă comunicăm că ultima tranșă  din OUG 75/2020 (35%, plus inflatia și dobânda legală) se va achita începând cu data de 20 aprilie 2024.

    Vom reveni cu detalii privind stadiul soluționării și a celorlalte revendicări SNPPC, pe măsură ce vom avea date certe de comunicat.

 

Biroul Executiv al FSNPPC

 

Parteneri SNPPC: