Comunicate

18.05.2021 - SEMNAL DE ALARMĂ! Procentul infectării polițiștilor în pandemie, cu peste 300% mai mare față de rata înregistrată la nivel național

18.05.2021    -         SEMNAL DE ALARMĂ! Procentul infectării polițiștilor în pandemie, cu peste 300% mai mare față de rata înregistrată la nivel național

SNPPC/18.05.2021

 

                    

SEMNAL DE ALARMĂ!

Procentul infectării polițiștilor în pandemie,

cu peste 300% mai mare față de rata înregistrată la nivel național

 

Urmare solicitării scrise a SNPPC, am primit, oficial, următoarele date referitoare la evoluția pandemiei în rândul strucuturilor MAI care includ polițiști:

 1. De la debutul pandemiei, până la data de 30.04.2021, au fost înregistrate 10.322 de cazuri confirmate pozitiv pentru infecția Covid-19, după cum urmează:
 • 165 de persoane sunt în evidență cu infecție Covid-19, 26 fiind spitalizate;
 • 10.123 de persoane sunt  declarate  vindecate.  Acestea  s-au  aflat  în izolare la domiciliu/locații declarate sau la unități sanitare, conform legislației incidente în domeniu;
 • 34 de persoane au decedat.
 1. Cu privire la polițiștii din cadrul M.A.I., care au beneficiat de vaccinare împotriva Covid 19, se menționează că 34.424 de persoane si-au exprimat opțiunea pentru vaccinare, dintre acestea 34.406 fiind deja vaccinate.

Ne exprimăm din nou îngrijorarea și tragem un alt semnal de alarmă cu privire la gradul ridicat de infectare în rândul polițiștilor, de circa 20%, față procentul de aprox. 6%, la nivel național.

Lipsa unor măsuri eficiente de prevenție, insuficiența materialelor sanitare de protecție, precum și suprasolicitarea polițiștilor din prima linie, care au primit atribuții de suplimentare pe linia prevenirii și combaterii pandemiei (discutabile și sub aspectul legalității), sunt principalele cauze ale procentelor dramatice înregistrate în rândul polițiștilor.

Precizăm că, de la debutul pandemiei și până în prezent, inclusiv pe timpul protestelor SNPPC din perioada ianuarie-aprilie 2021, le-am adresat Guvernului, MAI și Prefecturilor pichetate de noi mai multe solicitări scrise, privind acordarea suplimentului financiar pentru risc medical lucrătorilor aflați în prima linie – în susținerea concretă măsurile de protejare a populației și de prevenire a răspândirii pandemiei –, însă aceste revendicări au fost ignorate total de actuala guvernare.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: