Comunicate

18.05.2022 - Comunicat SNPPC - Solicităm acordarea normei de echipament și după 1 iulie 2022 până la primirea noii uniforme

18.05.2022 - Comunicat SNPPC - Solicităm acordarea normei de echipament și după 1 iulie 2022 până la primirea noii uniforme

Către,

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

Domnului Lucian-Nicolae BODE

 

În calitate de Federație reprezentativă la nivelul MAI, urmare colaborării anterioare privind elaborarea ,,HG nr. 985/2021, pentru modificarea şi completarea HG nr. 1061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti”, precum și a ,,OMAI nr. 183 din 10 decembrie 2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție (...)”, vă solicităm prorogarea termenului prevăzut pentru acordarea lunară a sumelor aferente normei anuale de echipare până după distribuirea către beneficiari a noilor uniforme.

Considerăm că modificarea actelor normative sus-menționate, în sensul celor solicitate de către noi, este necesară în contextul crizei militare actuale, de la frontierele României, precum și în situația în care procedurile și termenele privind încheierea contractelor de achiziție a noilor uniforme/echipamente nu pot fi finalizate/respectate din motive obiective.

Totodată vă rugăm să efectuați demersurile legale ca toți polițiștii care se vor pensiona până la distribuirea noii uniforme/echipament să primească la data încetării raporturilor de serviciu norma de echipare sistată.

Așteptăm răspunsul dumneavoastră la adresa de e-mail din antet.

 

Cu stimă și mulțumiri,

Președinte FSNPPC

 

Vasile ZELCA

...........................................

Parteneri SNPPC: