Comunicate

18.11.2022 - Urmează avansări în grad, acordare ordine/medalii/decorații și promovări în funcție; sperăm că vor fi ,,pe drept” și ,,pe merit”, așa cum cere legea

18.11.2022   -   Urmează avansări în grad, acordare ordine/medalii/decorații și promovări în funcție;  sperăm că vor fi ,,pe drept” și ,,pe merit”, așa cum cere legea

                      

În această perioadă, la nivelul unităților centrale și teritoriale ale Poliției Române, sunt în lucru activitățile specifice, pe linie de resurse umane, privind trei etape cu impact asupra drepturilor profesionale și financiare ale personalului: 1 - avansarea în grad a polițiștilor, înainte de expirarea stagiului minim; 2 - promovarea în funcția de execuție superioară; 3 - decorarea cu ordine și medalii  - polițiști și PC -, cu prilejul Zilei Naționale a României (în acest sens, propunerile au fost solicitate deja și transmise IGPR, pentru a fi înaintate la MAI/Administrația Prezidențială, după caz).

Avansările în grad și promovările în funcție se fac în baza Statutului polițistului și al OMAI 140/2016 privind activitatea de resurse umane, iar decorațiile/ordinele se acordă în baza Legiilor 413/2004, 528/2003 și al OUG nr. 105/2000, respectiv OUG nr. 104/2000.

Conform ,,Acordului privind raporturile colective de serviciu ale polițiștilor cu MAI”( https://www.snppc.ro/uploads/fisiere/categorii/ACORD-SNPPC-MAI-pt-POLITISTI---renegociat-2022-.pdf ), sindicatul reprezentativ la nivelul unității/angajatorului  trebuie invitat la ședințele de lucru în care se analizează aceste popuneri.

SNPPC - POLIȚĂ DE ASIGURARE PROFESIONALĂ ȘI JURIDICĂ!

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL SNPPC

Parteneri SNPPC: