19.01.2021 - COMUNICAT: Încă o rundă de discuții pe tema revendicărilor FSNPPC - întâlnire cu președintele Camerei Deputaților, la sediul PNL

19.01.2021 -   COMUNICAT:  Încă o rundă de discuții pe tema revendicărilor FSNPPC -  întâlnire cu președintele Camerei Deputaților, la sediul PNL

FSNPPC/19.01.2021

Încă o rundă de discuÈ›ii pe tema revendicărilor FSNPPC:

întâlnire cu preÈ™edintele Camerei DeputaÈ›ilor, la sediul PNL

Astăzi, 19 ianuarie, în cea de-a È™asea zi a protestelor noastre, o delegaÈ›ie sindicală s-a întâlnit cu preÈ™edintele Camerei DeputaÈ›ilor, Ludovic Orban, la sediul PNL.

Alături de preÈ™edintele CNS Cartel Alfa s-a aflat È™i secretarul general SNPPC, Neculai Isachi, care a fost mandatat de preÈ™edintele organizaÈ›iei noastre să prezinte lista cu principalele revendicări: abrogarea art. I din OUG 226/2020, prin care se anulează aplicarea etapizată a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea în sectorul bugetar de la 1 ianuarie 2021; abrogarea art. VIII (7) din OUG 226 / 2020, care anulează indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflaÈ›iei, de 3,8%; acordarea, la plafonul permis de Legea 153/2017, de 25%, a sporului pentru risc È™i suprasolicitare neuropsihică; actualizarea normei lunare de hrană  cu indicii preÈ›urilor de consum ai produselor alimentare; încadrarea în condiÈ›ii de muncă mai avantajoase a personalului contractual din cadrul MAI, care este tratat discriminatoriu, conform actualelor reglementări; acordarea suplimentului pentru risc medical È™i angajaÈ›ilor din Ministerul Afacerilor Interne, aflaÈ›i, încă din data de 16 martie 2020, în prima linie a combaterii È™i prevenirii efectelor pandemiei medicale È™i diminuarea deficitului de personal.

Domnul Ludovic Orban a menÈ›ionat că îi va transmite solicitările noastre prim-ministrului, iar în cadrul proximei întâlniri oficiale bilaterale, care va avea loc săptămâna aceasta, pe tema Legii bugetului, îi va propune să identifice soluÈ›ii fiscale în sensul revendicat de noi.

Reiterăm ideea că, în funcÈ›ie de rezultatul negocierilor, acÈ›iunile noastre sindicale, planificate până la finalul lunii februarie, ar putea fi îngheÈ›ate sau, după caz, ar putea fi extinse la dimensiuni de amploare, funcÈ›ie È™i de restricÈ›iile ce vor fi impuse de evoluÈ›ia situaÈ›iei medico-sanitare.

BIROUL EXECUTIV FSNPPC