19.02.2021 - COMUNICAT: Guvernul a anulat vocherele de vacanță/decontul serviciilor turistice aferente anului 2021. Caravana protestelor FSNPPC continuă!

19.02.2021  -  COMUNICAT:  Guvernul a anulat vocherele de vacanță/decontul serviciilor turistice aferente anului 2021.  Caravana protestelor FSNPPC continuă!

FSNPPC/19.02.2021

Caravana protestelor FSNPPC continuă!

Ceea ce anticipam în Comunicatul nostru de miercuri, 17 februarie, s-a produs: Guvernul a publicat ieri, 18 februarie, în Monitorul Oficial, partea I, OUG nr. 8, prin care anulează voucherele de vacanță È™i decontul serviciilor turistice (pentru familia noastră ocupaÈ›ională) în cursul anului curent, acest drept putând fi valorificat doar de personalul bugetar care nu a beneficiat de vouchere sau decont în anul 2020. Cei care au facturi pentru concedii totale sau parÈ›iale efectuate între 1 ianuarie È™i 18 februarie a.c., pot solicita decontul acestora (în baza reglementărilor anterioare), dat fiind faptul că OUG publicată ieri în M.Of. acÈ›ionează doar pentru viitor.

Actul normativ a fost adoptat fără acordul CES, care a dat aviz negativ.

AÈ™a cum am anunÈ›at, deja, continuăm protestele planificate, începând cu data de duminică, 21 februarie, la TimiÈ™oara (09,00-11,00). Caravana FSNPPC va pleca apoi spre Turnu Severin, unde avem protest tot în aceeaÈ™i zi, la ora 15,00.

Luni, 22 februarie, protestăm la Craiova (09,00), Slatina (12,00) și Pitești (15,00).

MarÈ›i, 23 februarie (10,00-16,00), vom picheta în 15 zone din BucureÈ™ti (cu notificarea Primăriei Capitalei, în grupuri de persoane constituite conform reglementărilor în vigoare): Guvern (PiaÈ›a Victoriei È™i încă 5 zone din proximitate); SecÈ›ia 1 PoliÈ›ie din B-dul Lascăr Catargiu nr. 22; PiaÈ›a ConstituÈ›iei (în faÈ›a Parlamentului); Ministerul JustiÈ›iei (Str. Apolodor nr. 17), PiaÈ›a Universității (Monumentul DemocraÈ›iei, Facultatea de Geografie, B-dul Regina Elisabeta nr. 3 È™i Parcul ColÈ›ea); Ministerul FinanÈ›elor; PiaÈ›a Romană-ASE; PiaÈ›a Unirii-Aleea Dealul Mitropoliei nr. 7.

Punctul de adunare, în 23 februarie, ora 09,30: PiaÈ›a Victoriei. De aici, participanÈ›ii vor fi îndrumaÈ›i către una dintre locaÈ›iile sus-menÈ›ionate.

AÈ™teptăm alături de noi membrii SNPPC – poliÈ›iÈ™ti È™i personal contractual în activitate (aflaÈ›i în timpul liber), dar È™i membrii din rândurile poliÈ›iÈ™tilor în rezervă sau retragere, afectaÈ›i deopotrivă de măsurile legislative adoptate în ultima vreme!

Vom reveni cu detalii privind programul È™i desfășurarea manifestărilor noastre sindicale (pentru clarificări, pot fi contactaÈ›i liderii SNPPC din judeÈ›ele respective).

BIROUL EXECUTIV FSNPPC / BIROUL EXECUTIV CENTRAL SNPPC