Comunicate

19.12.2022 - Ședință de dialog social, la MAI, privind unele drepturi/interese ale polițiștilor și personalului contractual

19.12.2022  -  Ședință de dialog social, la MAI,  privind unele drepturi/interese ale polițiștilor și personalului contractual

 

       Miercuri, 21.12.2022, ora 09,00, vom fi prezenți la sediul M.A.I., unde va avea loc ședința Comisiei de dialog social, în care vor fi dezbătute următoarele proiecte de acte normative:

  1. HG privind unele măsuri pentru reorganizarea activității Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Scopul inițiativei: modificarea actualei legislații, astfel încât Institutul de Studii pentru Ordine Publică să fie preluat de Academia de Poliție A.I.Cuza., precum și clarificarea situației absolvenților Masterului Profesional;

  1. HG pentru aprobarea Planului de acțiune 2023-2024 pentru implementarea Strategiei naționale privind imigrația în etapa 2021-2024.

Scopul inițiativei: eficientizarea prevenirii și combaterii imigrației ilegale.

  1. Ordin al ministrului afacerilor interne pentru modificarea anexelor nr. 1 și 2 la OMAI  nr. 183/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie, precum şi a Regulilor de aplicare a normelor privind echiparea poliţiştilor.

Scopul inițiativei: prelungirea plății normei de echipare până la 31.03.2023 (conform inclusiv solicitărilor repetate ale SNPPC).

  1. HG privind completarea articolului 9 din HG nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, al personalului din instituțiile de aparare, ordine publică și securitate națională.

Scopul inițiativei: acordarea decontării navetei zilnice (nu mai mult de 63% din salariul minim pe economie, de 2.550 lei) și pentru personalul care depășește limita de 70 km între domiciliu/reședință și locul de muncă.  

       Cu ocazia acestei ședințe, vom propune din nou și vom insista asupra modificării art. 12 din HG nr. 1198/2022, în sensul acordării dreptului la decontul transportului pentru deplasarea în concediu și pentru personalul contractual. Soluția este simplă: înlocuirea sintagmei "personal militar și polițiști" cu "personalul" (așa cum avem la alte articole precedente din HG).

BIROUL EXECUTIV – FSNPPC

Parteneri SNPPC: