Comunicate

19.12.2022 - Politicieni: jos labele de pe Poliția Română! (episodul 2)

19.12.2022 - Politicieni: jos labele de pe Poliția Română! (episodul 2)

 

Încă de la înființarea SNPPC, acum mai bine de 17 ani, am luptat ,,la baionetă” și am cerut răspicat ca politicienii să nu se mai amestece efectiv și brutal în activitatea Poliției Române! Dacă, la nivel central, actorii politici, măcar oficial, au o poziție de neamestec în activitatea Poliției și doar se laudă uneori cu rezultatele noastre, iată că, la nivel local, unii politicienii încă se cred stăpâni absoluți și nu înțeleg prevederile art.16 din Constituția României!

În speță, este vorba, din nou, tot de primarul Comunei Ion Corvin din Județul Constanța, care, din câte am aflat, ar fi avut o tentativă de a influența, pentru a doua oară, în 2022, activitatea colegilor noștri din cadrul Postului de poliție comunal, atunci când aceștia aplicau rigorile legii.

Concret: în urma cu câteva zile, polițiștii din cadrul Postului de poliție Ion Corvin au identificat, pe șoseaua din localitate, două autoturisme care staționau ilegal în fața sediului primăriei. Cum ocupau singura bandă pe sensul de circulație, ceilalți participanți la trafic erau nevoiți să calce marcajul longitudinal continuu, pentru a-și putea continua deplasarea. S-a procedat la legitimarea legală a conducătorilor auto și, constatând că cele două autoturisme erau folosite pentru a distribui cadouri de Crăciun, colegul nostru, fără patimă și părtinire, în spiritul legii, dar și al sărbătorilor de iarnă, i-a sancționat doar cu AVERTISMENT SCRIS.

În timp ce aplica cea de-a doua sancțiune, din sediul primăriei ,,a descins la fața locului” chiar primarul Comunei Ion Corvin, care, din spusele colegului nostru, a proferat injurii și jigniri  la adresa  polițistului, acesta fiind în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. 

Nu ne interesează culoarea politică a primarului respectiv, dar NE INTERESEAZĂ CA INTERFERENȚELE POLITICULUI ÎN ACTIVITATEA POLIȚIEI ROMÂNE SĂ ÎNCETEZE IMEDIAT!

Ca atare, îi solicităm ministrului Afacerilor Interne, domnului Bode, dar și Prefectului Județului Constanța, să intervină promt și să sancționeze acest tip de comportament deviant, neeuropean și specific unor vremuri pe care le considerăm demult apuse.

Cunoaștem că membrii noștrii au depus  o petiție la conducerea IPJ Constanța, în referire la situația sus-menționată. Le vom acorda sprijin, prin Departamentul juridic al SNPPC. De asemenea, vom fi foarte atenți la modul cum IPJ Constanța își va apăra polițiștii supuși presiunii locale a factorului politic, care acționează, pentru a doua oară, în acest mod.

Pe această cale, solicităm IPJ Constanța să comunice public și soluția primei petiții a colegilor noștri din cadrul Postului de poliție Ion Corvin (comunicatul nostru, legat de prima ieșire în decor a primarului, a fost publicat la data de 25.02.2022) și să acționeze cu promtitudine și eficacitate și în acest caz!

Numai așa vom putea avea o poliție nesupusă politic, care își îndeplinește legal și nepărtinitor nobila misiune în cadrul comunității.

Președinte SNPPC

Vasile ZELCA

Parteneri SNPPC: