20.01.2021 - COMUNICAT: Discuții și la Ministerul Finanțelor, pe tema revendicărilor FSNPPC/ Cartel Alfa

20.01.2021    -  COMUNICAT:  Discuții și la Ministerul Finanțelor, pe tema revendicărilor FSNPPC/ Cartel Alfa

FSNPPC/20.01.2021

În cea de-a șaptea zi a protestelor noastre, pe parcursul pichetării, o delegație sindicală a fost primită la Ministerul Finanțelor, de către secretarul de stat Attila Gyorgy, alături de Daniela Pescaru, director general, responsabilă de buget.

Alături de președintele CNS Cartel Alfa și de alți lideri sindicali, s-a aflat și secretarul general SNPPC, Neculai Isachi, care a fost mandatat de președintele organizației noastre să prezinte, din nou, lista cu principalele revendicări: abrogarea art. I din OUG 226/2020, prin care se anulează aplicarea etapizată a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea în sectorul bugetar de la 1 ianuarie 2021; abrogarea art. VIII (7) din OUG 226 / 2020, care anulează indexarea pensiilor  militare de stat, cu rata inflației, de 3,8%; acordarea, la plafonul permis de Legea 153/2017, de 25%, a sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică; actualizarea normei lunare de hrană  cu indicii prețurilor de consum ai produselor alimentare; încadrarea în condiții de muncă mai avantajoase a personalului contractual din cadrul MAI, care este tratat discriminatoriu, conform actualelor reglementări; acordarea suplimentului pentru risc medical și angajaților din Ministerul Afacerilor Interne, aflați, încă din data de 16 martie 2020, în prima linie a combaterii și prevenirii efectelor pandemiei medicale și diminuarea deficitului de personal.

Reprezentanții Ministerului Finanțelor au declarat că sunt la curent și înțeleg solicitările noastre, privind, în special, corectarea salarizării în MAI, prin raportare la Legea 153/2017, și vor analiza posibilitatea adaptării legii bugetului, pentru 2021, în raport cu ceea ce am revendicat.

Ca întotdeauna, reiterăm ideea că, în funcție de rezultatul negocierilor, acțiunile noastre sindicale, planificate până la finalul lunii februarie, ar putea fi înghețate sau, după caz, ar putea fi extinse la dimensiuni de amploare, funcție și de restricțiile ce vor fi impuse de evoluția situației medico-sanitare.

BIROUL EXECUTIV FSNPPC