Comunicate

20.01.2021 - Important, referitor la concursurile TCO!

20.01.2021 - Important, referitor la concursurile TCO!
Important, referitor la concursurile TCO!
 
In cadrul videoconferinÈ›ei de la sediul IGPR, ora 10,00, reprezentantul SNPPC, Claudiu Staicu, a adus la cunoÈ™tinÈ›a participanÈ›ilor faptul că au apărut numeroase probleme în derularea procedurii de organizare a concursurilor de trecere a agenÈ›ilor de poliÈ›ie în corpul ofiÈ›erilor (TCO), la nivelul multor structuri poliÈ›ieneÈ™ti, în sensul invalidării multor dosare ale candidaÈ›ilor, pe motiv că acestea nu conÈ›in anumite documente. Exemplificăm: certificat de naÈ™tere, certificat de căsătorie, permis de conducere, copii C.I. sau chiar lipsa semnăturii pe CV.
 
Aceste documente, în majoritatea cazurilor, se află la dosarele de personal, deÈ›inute de structurile de Resurse Umane. Documentele au fost transmise electronic, conform precizărilor în vigoare, înscrierile făcându-se în contextul pandemiei, care a generat aceste probleme.
 
SNPPC a primit sute de sesizări în sensul celor de mai sus, acesta fiind motivul pentru care poliÈ›iÈ™tii în cauză au formulat deja contestaÈ›ii. CandidaÈ›ii reclamă faptul că nu au fost informaÈ›i personal, în timp util, despre necesitatea completării dosarului depus.
 
SNPPC a cerut identificarea,, în regim de urgență, a unor soluÈ›ii legale de surmontare a problemelor menÈ›ionate, în cursul acestei zile.
 
 
Parteneri SNPPC: