Comunicate

20.01.2021 - Important, referitor la concursurile TCO!

20.01.2021 - Important, referitor la concursurile TCO!
Important, referitor la concursurile TCO!
 
In cadrul videoconferinței de la sediul IGPR, ora 10,00, reprezentantul SNPPC, Claudiu Staicu, a adus la cunoștința participanților faptul că au apărut numeroase probleme în derularea procedurii de organizare a concursurilor de trecere a agenților de poliție în corpul ofițerilor (TCO), la nivelul multor structuri polițienești, în sensul invalidării multor dosare ale candidaților, pe motiv că acestea nu conțin anumite documente. Exemplificăm: certificat de naștere, certificat de căsătorie, permis de conducere, copii C.I. sau chiar lipsa semnăturii pe CV.
 
Aceste documente, în majoritatea cazurilor, se află la dosarele de personal, deținute de structurile de Resurse Umane. Documentele au fost transmise electronic, conform precizărilor în vigoare, înscrierile făcându-se în contextul pandemiei, care a generat aceste probleme.
 
SNPPC a primit sute de sesizări în sensul celor de mai sus, acesta fiind motivul pentru care polițiștii în cauză au formulat deja contestații. Candidații reclamă faptul că nu au fost informați personal, în timp util, despre necesitatea completării dosarului depus.
 
SNPPC a cerut identificarea,, în regim de urgență, a unor soluții legale de surmontare a problemelor menționate, în cursul acestei zile.
 
 
Parteneri SNPPC: