Comunicate

20.08.2021 - COMUNICAT: Noile uniforme de poliție bat pasul pe loc, în așteptarea aprobării Guvernului

20.08.2021 -   COMUNICAT: Noile uniforme de poliție bat pasul pe loc, în așteptarea aprobării Guvernului

SNPPC/20.08.2021

 

COMUNICAT

Noile uniforme de poliție bat pasul pe loc, în așteptarea aprobării Guvernului

 

Urmare solicitării SNPPC, am primit de la Direcția Generală Logistică a MAI răspunsul referitor la stadiul proiectului de modificare a HG privind, inclusiv, uniformele polițiștilor (inițiat de aprox. doi ani).

Proiectul a fost analizat la nivelul inspectoratelor generale și al MAI, a fost avizat de Ministerele Finanțelor și Justiției și este trimis la Guvern, spre aprobare.

Răspunsul DGL precizează: ,,Până la această dată nu a fost stabilit modelul uniformelor de poliție, iar aspectele ce vizează detalii de croială, mod de confecționare, inscripționare etc. vor face obiectul specificațiilor tehnice de produs, acestea urmând a fi stabilite ulterior”.

Considerăm că tocmai aceste ,,detalii” sunt foarte importante și vor face diferența față de actualele echipamente, fapt pentru care vom cere ca ele să fie dezbătute în cadrul FSNPPC - organizație sindicală reprezentativă din punct de vedere juridic/profesional, pentru a avea și girul nostru, al polițiștilor, ca beneficiari ai uniformelor de serviciu, de oraș sau de ceremonie.

Vom avea în vedere nu doar aspectele estetice sau de calitate a materialelor, ci și eficiența modelelor, dat fiind faptul că, de exemplu, uniforma de serviciu trebuie să asigure portul și utilizarea optimă a armamanetului și a celorlalte mijloace tactice de intervenție polițienească (stație radio, baston, cătușe, video-camera, pistol/baston electroșocuri etc.).

Conform conceptului european promovat de SNPPC și European Police Union, echipamentul trebuie să se încadreze în ceea ce numim Standarde minime pentru o securitate maximă (vezi foto atașată).

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: