Comunicate

20.09.2019 Dialog social, pe tema modificării Legii nr. 364/2004 privind poliția judiciară. La solicitarea MAI, luni, 23 septembrie, vom trimite oficial propunerile susținute în cadrul ședinței de azi

20.09.2019                   Dialog social, pe tema modificării  Legii nr. 364/2004 privind poliția judiciară. La solicitarea MAI, luni, 23 septembrie, vom trimite oficial propunerile susținute în cadrul ședinței de azi

În cursul zilei de astăzi a avut loc, la MAI, ședința Comisiei de dialog social, unde s-a discutat proiectul ,,OUG pentru modificarea și completarea Legii nr.364/2004 privind organizarea și funcționarea poliției judiciare și pentru stabilirea condițiilor privind acordarea avizului conform organelor de cercetare penală speciale” (urmare Deciziei CCR 317/2019, care impune reglementări privind condițiile de obținere a calității de polițist judiciarist, promovarea/eliberarea în/din funcție etc.

MAI a fost reprezentat de subsecretarul de stat Florentin Robescu, însoțit de directori/directori generali/specialiști din Aparatul central și inspectoratele generale, iar din partea noastră, în calitate de reprezentanți Cartel ALFA, au fost prezenți: Marius Ionescu - vicepreședinte FSNPPC și coordonator al Departamentului nostru juridic, și Vasile Zelca - președintele Biroului teritorial SNPPC din IPJ Constanța, ofițer de poliție judiciară, cu o vastă experiență în acest domeniu.

FSNPPC a susținut un set de propuneri primite din teritoriu și nu a fost de acord cu MAI, care are în vedere un regim mai restrictiv al incompatibilităților profesionale, pentru această categorie de polițiști, față de cele reglementate în prezent, prin Statut. În varianta propusă de MAI, se interzice posibilitatea ca polițiștii judiciariști să desfășoare și alte activități, ,,cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior”.

Reprezentanții MAI au apreciat argumentele delegației noastre și au solicitat ca acestea să fie depuse, în scris, săptămâna viitoare, la secretariatul comisiei (în cursul zilei de luni, 23 septembrie, le vom comunica și public).

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: