Comunicate

20.12.2021 - COMUNICAT: SNPPC și FSNPPC și-au ales conduceri noi la nivel central, pentru următorul mandat. Urmează proteste la nivel național

20.12.2021 - COMUNICAT:  SNPPC și FSNPPC și-au ales conduceri noi la nivel central, pentru următorul mandat.  Urmează proteste la nivel național

FSNPPC/20.12.2021

SNPPC și FSNPPC și-au ales conduceri noi, pentru următorul mandat.

Urmează proteste la nivel național

 

În perioada 16-18 decembrie a.c., au avut loc, simultan, Congresul al IV-lea al SNPPC și Congresul al III-lea al FSNPPC, activități prevăzute în Statutele juridice ale organizațiilor noastre sindicale, care se desfășoară odata la cinci ani. Au luat parte delegați ai tuturor celor 75 de Birouri teritoriale SNPPC și ai Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual din cadrul Bazei de Reparații Nave Brăila – membru FSNPPC, care au votat cinci dintre cei 16 candidați pentru funcțiile de președinte, doi vicepreședinți, trezorier general și secretar general.

În urma votului, au fost aleși să conducă SNPPC/FSNPPC, pentru următorul mandat de cinci ani, următorii: Vasile ZELCA, președinte; Mihai ZLAT și Marius IONESCU, vicepreședinți; Claudiu-STAICU, trezorier general; Nicolae CÎRLAN, secretar general.

În cadrul congreselor a fost adoptată o Rezoluție, privind organizarea unor forme de protest, în zilele următoare, în colaborare cu alte organizații sindicale din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, ca reacție la măsurile legislative luate de Guvern, prin recenta OUG nr. 130/17.12.2021, în ceea ce privește înghețarea salarizării  și în anul 2022.

Drept urmare, așa cum am precizat în Comunicatul FSNPPC din 15 decembrie, în cel mai scurt timp vom anunța calendarul acțiunilor sindicale de protest, la nivel național.

Astăzi, ne vom întâlni cu sindicate din MAI, Penitenciare și Educație, pentru  a stabili o strategie comună de acțiune.

Vom reveni cu detalii.

 

  Biroul Executiv - FSNPPC

Parteneri SNPPC: